2018. január 4. 18:34

A Bitcoin iránti csillapíthatatlan étvágy kifulladni látszik, a kriptovaluta hetek óta nem tud emelkedni, más virtuális pénzek viszont újabb és újabb rekordokat érnek el.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Szerdán még a Rippel nevű virtuális pénz volt reflektorfényben a hirtelen megugró árfolyama miatt, csütörtökön viszont az Ethereum lett a piac sztárja. A kriptovaluta, amely 2016 elején még egy dollárnál is kevesebbet, majd egy évvel ezelőtt 10 dollárt ért, most megközelítette az 1000 dollárt. A lélektani szint megugrása ugyan a koradélutáni órákig nem sikerült, de a kialakult 983 dolláros szint is természetesen történelmi csúcs az árfolyamban.

Az Ethereum a mostani növekedésével stabilizálta a dobogós helyét a kriptoeszközök kapitalizációját összegző listán. Ezt a Bitcoin vezeti, míg a második helyen a Ripple áll. Az Ethereum amellett, hogy a kriptomániának nevezett befektetési lázból profitál, jó híreket is publikált, amelyek hozzájárultak az árfolyam megugrásához.

Korábban:
Unalmas a Bitcoin? Itt az új sztár

Ugyan a virtuális pénzek világa sokaknak továbbra is egy olyan fekete doboz, amelybe ha bedobunk néhány dollárt, akkor hamarosan ennek többszörösét adja ki, ezek azért ennél összetettebb történetek. Az Ethereum esetében is ott van persze a „szokásos” kriptovaluta funkció, ami egy nyílt forráskódú, nyilvános, közösségi, blokklánc alapú, elosztott számításokon alapuló számítástechnikai platformra épül. De emellett van intelligens szerződés funkciója is, ami sokak szerint komoly előnyt jelent például a Bitcoinnal szemben.


Az Ethereum atyja Vitalik Buterin, a kriptovaluták egyik leghíresebb kutatója és programozója blogbejegyzésben hívta fel a figyelmet, hogy a blokkhálózatot (blockchain) felügyelő nonprofit alapítvány két új támogató programot indított el a megosztott könyvelés skálázhatóságának és fejlesztésének kutatásához. Ez pedig hozzájárulhat az Ethereum azon törekvéséhez, hogy a szervereket és felhő tárhelyeket önkéntesek által szerte a világon futatott csomópontok váltsák ki.

Az Ethereum által létrehozott blokkhálózatban rejlő lehetőségeket jelzi, hogy számos komoly pénzügyi szervezet csatlakozott, a szervezet többek között az UBS-sel, a Barclays-szal és a Credit Suisse-szel is együtt dolgozik.

mfor.hu