2018. január 3. 18:04

A tavalyi év egyik legnagyobb befektetési sztorija a Bitcoin volt, amely óriási emelkedést ért el, ám december közepén megbicsaklott az árfolyama. Most új kriptovaluta lett a spekulánsok kedvence.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Egy dollárból egy év alatt 400 dollárt fialt a befektetőinek a Ripple, amely az utóbbi napok nagy kedvence lett a kriptovaluták befektetőinek körében. A megélénkült érdeklődést tükrözi az árfolyam mozgása is, egy hét alatt ugyanis 120 százalékkal nőtt a fizetőeszköz értéke. Az elmúlt hetek jelentős növekedésének köszönhetően a Ripple immár a világ második legnagyobb kapitalizációval rendelkező kriptovalutája.

A Ripple kriptovalutaa bankok közti nemzetközi tranzakciók lebonyolításának leegyszerűsítéséért és költséghatékonyabbá tételéért jött létre. A Bitcoin, vagy az Ethereumhoz hasonlóan a blockchain elosztott főkönyvi technológiáját(distributed ledger) használja. Az eszköz egyébként a virtuális fizetőeszközök között régi motorosnak számít, hiszen a ma ismert formájában megalkotó vállalatot Chris Larsen és Jed McCaleb alapította 2012-ben, San Francisco-ban, OpenCoin néven. A céget 2013-ban átkeresztelték Ripple Labs-ra, majd 2015-ben vette fel mai nevét, a Ripple-t, írja róla a Fintechzone.hu. Ugyanúgy, ahogy a Bitcoin-nak a BTC (bitcoin), vagy az Ethereum-nak az ETH (ether), a Ripple-nek is van saját kriptovalutája – az XRP.

Korábban
Milliárdok a semmiből - így működik a Bitcoin

A Ripple fejlesztői azt szeretnék elérni, ha az ő kriptovalutájukkal intéznének minél nagyobb volumenben olyan kis értékű tranzakciót, amely más rendszereknél túl sok költséggel járnak. Ennek pedig óriási piaca lenne, elég arra gondolni, hogy milyen ütemben fejlesztenek cégek különböző applikációkat, és mekkora forgalmat bonyolít a Facebook, az Apple vagy éppen a Google ezeket forgalmazó áruháza. A fenti technológia és a piaci szerepe miatt sokan a Ripple jövőjét sokkal fényesebbnek tartják, mint a technológiai úttörő, ám jóval kevésbé kitalált Bitcoin-ét.

A fejlesztéseik révén az utóbbi időben több pénzügyi óriással is komoly tárgyalások kezdődtek jövőbeni együttműködésre. Így olyan hírek láttak napvilágot, hogy American Express és a Santander is használhatja a jövőben a Ripple technológiáját. Mindezekre persze ráugrott sok olyan spekuláns, akik az utóbbi időben tapasztalatokat és tőkét gyűjtöttek más kriptovaluta kereskedése révén.

mfor.hu