2p

Az ingatlant tartják a magyarok aze gyik legmegbízhatóbb befektetésnek, mégis kevesen teszik pénzüket ingatlanalapokba.

Ingatlanügynökségek szerint ha valaki a tervezőasztalról vásárol, akkor az átadásig hátralevő mintegy két évben átlagosan 10-40 százalékkal nőhet a lakás értéke. Ha az elkészült lakást bérbe adjuk, akkor évente az értékének mintegy 5 százalékát kapjuk vissza bérleti díjként. Ezzel párhuzamosan nagyjából tíz év alatt megkétszereződhet egy jó minőségű, jó helyen épült lakás értéke.

A legtöbb magyar csak megérzés alapján fekteti be pénzét, a befektetési tudatosságunk még mindig az Unió átlaga alatt van. Felmérések azt mutatják, hogy a lakosság harmadának van megtakarított pénze, de legtöbben még mindig a bankbetétre esküsznek. A magyarok nem rendelkeznek elég információval arról, milyen egyéb befektetési lehetőségek vannak, ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy egyéb formák még nem terjedtek el.

Az állampapírok mellett az ingatlant tartják a legmegbízhatóbb befektetési formának a magyarok. A lakossági megtakarításokból mintegy 3 százalékban részesednek az ingatlanalapok, de ez várhatóan nőni fog a jövőben - olvasható az Európa Ingatlanbefektetési Alap beruházásában megvalósuló lakópark közleményében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!