2009. december 10. 10:01

Golfpályát, lakásokat, szállodát, gimnáziumot, de mindenekelőtt elkerülő utat kíván építeni 130 hektáron a Pest megyei Pátyon a spanyol tulajdonban lévő Grupo Milton Zrt. - mondta Mervó József vezérigazgató.

Páty lakosainak jövő februárban népszavazáson kell megerősíteniük a szabályozási tervet, amely tartalmazza a tervezett beruházást is - közölte Bognár András polgármester. A Grupo Milton - mint a vezérigazgató elmondta - kötődik Pátyhoz, 30 projekt cége itteni bejegyzésű.

A tervezett projekt első fázisa egy olyan elkerülő út megépítése, amelyen Telki és Páty lakosai közvetlenül kijuthatnak az M1 autópályára. A fejlesztő által finanszírozott út 3 milliárd forintba kerül.

A 130 hektáros területből 65 hektáron lesz a 18 lyukú golf pálya. A többi részen 1500 társasházi lakás, 300 villa, gimnázium és egészségügyi létesítmény is épül, a teljes beruházási összeget még korainak tartotta megnevezni a vezérigazgató. A fejlesztési terület jelenleg két magánszemély tulajdonában van, de a fejlesztőnek elővásárlási joga van rá. Az elkerülő út területét az önkormányzat fogja kisajátítani.


A sajtótájékoztató apropója az volt, hogy a környező települések tiltakoznak a tervezett fejlesztés ellen. Miután a szabályozási terv elkészítésében ügyfélként vesznek részt, akadályozni tudják a folyamatot. Ezért - hogy a szándékát megerősítse - határozott úgy Páty képviselőtestülete, hogy helyi népszavazást ír ki a szabályozási tervről. Ha a lakosság nem erősíti meg a fejlesztést, akkor annak egy jóval szerényebb változata valósul meg. A fejlesztési terület jelenleg is sport besorolású, de a lakásokkal és az egyéb építményekkel ki kell egészíteni, ezért szükséges az új szabályozási terv.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.