2018. január 15. 08:10

A szakértők szerint tovább emelkedhet az olaj ára, ha a soron következő OPEC ülésen meg tudnak állapodni a felek.

Az olajpiaci rali tovább folytatódhat, mivel az OPEC folytathatja a jövőben a kitermelést csökkentő intézkedését az emelkedő árak ellenére. Január 21-én Ománban Szaúd-Arábia és Oroszország részvételével tárgyalóasztalhoz fognak ülni a felek, hogy megvitassák, hogyan folytassák a programot, írja reggeli hírlevelében az Equilor.  
 

Az amerikai kitermelők ezzel szemben a kínálati oldalt erősítették a múlt héten, miután 10 új fúrótorony működését indították el, ezzel az aktív kutak száma már 752-re emelkedett a tengerentúlon. Az optimizmus egyébként mindenidők legmagasabb értékére ugrott, hiszen a WTI és a Brent típusú olaj további áremelkedésre fogadók aránya soha nem látott magasságokba ugrott, így a következő időszakban akár egy negatív korrekció is jöhet a túlfűtött piacon. A WTI típusú olaj ára 65 dollár közelében indítja a hetet.
 
Az olaj ára idén komolyabb megingások nélkül emelkedett, pénteken például három éves csúcsra ugrott a tőzsdei jegyzés.  
 
mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.