2007. augusztus 21. 15:04

Back again...

Billy Joel jut eszembe (http://billyjoel.lyrics.info/nomansland.html).
USA-t felhuzták a 200 napos környékére, DAX 7450 körül flörtöl, 7193 volt az alja -majdnem 7100 ahol neutrálra mentem volna- na de "meglassuk". Mindenki várva várja a FED kamatcsökkentését, szinte minden percben hallok pletykákat. USA 2yr 3,95%! (FED Fund 5,25%). Várakozások vannak... . Meg pánik is úgy szép csöndben....( 1hónapos T-Bill 2% alatt...) . Ha a FED csökkent valószínű írtózatos shortzárások lesznek - első reakció... (hacsak nincs már mindenki erre tuningolva, mert szépen visszajöttünk a mélypontokról ugye...). Ezért a legjobb talán neutralnak lenni most.

Az USA jelzálogpiacon az ediggi jelzálog kamatfiztési emelkedések még csak a töredékét láttuk, a lényeg decemberben jön még ránk.. . Így marad a bizonytalanság addig. Érdekesek lesznek a bankok Q3 eredményei is, melyben láthatóvá válnak a veszteségek (remélhetőleg kiolvashatóak lesznek) és képet kapunk a províziókról is.

Marad, hogy mennyire fog ez kihatni a reálgazdaságra, de ez már széjjelrágott csont.


Vettem OTP-t 8350-en. Zwackom eladtam 18500-n még az osztalék előtt, majd abba is visszanézek 16000 körül lehet.. . Török piacba öltem egy kis pénzt még minap.. .

Szóval csipegetünk... .

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.