2p

A vártnál nagyobb, részvényenként 44 centes profitról számolt be a Bank of America hétfőn délután. Ez még a legoptimistább elemzői véleményeket is felülmúlja, erősítheti a pozitív hangulatot a pénzügyi szektorban a Goldman Sachs és a Citigroup múlt heti gyorsjelentései után.

Elsősorban az ingatlan újrafinanszírozási üzletágnak és a kereskedési bevételek emelkedésének köszönhetően a vártnál lényegesen jobb eredményeket tett közzé a Bank of America hétfőn az amerikai tőzsdék nyitása előtt. A 44 centes részvényenkénti profit jelentősen meghaladja a Bloomberg elemzői konszenzusának 4 centes átlagát.

2008 első negyedévéhez képest megháromszorozódtak a bankóriás bevételei, melyek így 4,24 milliárd dollárra emelkedtek az év első három hónapjában. A 44 centes részvényenkénti eredményből ráadásul már levonásra került a 700 millió dollárnyi elsőbbségi osztalék, amit a Bank of America az állami bankmentő alapnak utalt át.


A pozitív eredmény hatására csökkenhet a nyomás a vállalat vezetőségén, miután az utóbbi egy évben több mint 30 milliárd dollárt költött felvásárlásokra a cég. Sokan negatívan értékelték ezeket az akvizíciókat, Kenneth D. Lewis elnök-vezérigazgató szerint viszont a Merrill Lynch és a Countrywide felvásárlása jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy ilyen jó eredményeket értek el.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!