TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A vártnál kisebb, az egy évvel korábbinál viszont több mint kétszer nagyobb lett a svéd Ericsson nyeresége a második negyedévben.

A távközlési berendezések gyártásában és a kapcsolódó szolgáltatások piacán első számú társaság pénteki gyorsjelentése szerint az adózott eredmény 1,88 milliárd korona volt az április-júniusi időszakban, az egy évvel korábbi 831 millió korona után. A profit főként a vállalat karcsúsítása révén hízott, a működési költségeket három hónap alatt közel 1 milliárd koronával szorították vissza.

A nyereség azonban elmaradt a várttól, elemzők 2,73 milliárd koronára számítottak. A bevételre vonatkozó várakozások sem teljesültek, a társaság 48 milliárd koronát ért el, míg az elemzői konszenzus 49,81 milliárd koronát valószínűsített.

Az előző év azonos időszakában elért 52,14 milliárd koronás bevételhez képest még nagyobb, 8 százalékos a csökkenés. A visszaesést annak tulajdonítja a cég, hogy az ügyfelek továbbra is igen óvatosak a fejlesztésekkel, és fennakadások voltak a gyártásban, mert hiány alakult ki bizonyos alkatrészekből, amely 3-4 milliárd korona körüli értékben vetette vissza az eladásokat.

A világszerte 85 ezer embert foglalkoztató Ericsson az egyik legnagyobb svéd vállalat. A japán Sony-val közös mobiltelefon-gyártó vállalata, a Sony Ericsson a pénteki jelentés szerint 11 millió készüléket adott el a második negyedévben,  20 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál, de 5 százalékkal többet az első negyedévinél. Az átlagos készülékár éves szinten 31 százalékkal emelkedett, a minőség javulása és az értékesítésben végbement földrajzi változások révén. A Sony Ericsson adózás előtti eredménye 63 millió euró, az egy évvel korábbi 283 milliós veszteség után, a bevétel pedig 1,757 milliárd euróra emelkedett a tavalyi 1,684 milliárdról.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.