2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A vártnál kisebb, az egy évvel korábbinál viszont több mint kétszer nagyobb lett a svéd Ericsson nyeresége a második negyedévben.

A távközlési berendezések gyártásában és a kapcsolódó szolgáltatások piacán első számú társaság pénteki gyorsjelentése szerint az adózott eredmény 1,88 milliárd korona volt az április-júniusi időszakban, az egy évvel korábbi 831 millió korona után. A profit főként a vállalat karcsúsítása révén hízott, a működési költségeket három hónap alatt közel 1 milliárd koronával szorították vissza.

A nyereség azonban elmaradt a várttól, elemzők 2,73 milliárd koronára számítottak. A bevételre vonatkozó várakozások sem teljesültek, a társaság 48 milliárd koronát ért el, míg az elemzői konszenzus 49,81 milliárd koronát valószínűsített.

Az előző év azonos időszakában elért 52,14 milliárd koronás bevételhez képest még nagyobb, 8 százalékos a csökkenés. A visszaesést annak tulajdonítja a cég, hogy az ügyfelek továbbra is igen óvatosak a fejlesztésekkel, és fennakadások voltak a gyártásban, mert hiány alakult ki bizonyos alkatrészekből, amely 3-4 milliárd korona körüli értékben vetette vissza az eladásokat.

A világszerte 85 ezer embert foglalkoztató Ericsson az egyik legnagyobb svéd vállalat. A japán Sony-val közös mobiltelefon-gyártó vállalata, a Sony Ericsson a pénteki jelentés szerint 11 millió készüléket adott el a második negyedévben,  20 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál, de 5 százalékkal többet az első negyedévinél. Az átlagos készülékár éves szinten 31 százalékkal emelkedett, a minőség javulása és az értékesítésben végbement földrajzi változások révén. A Sony Ericsson adózás előtti eredménye 63 millió euró, az egy évvel korábbi 283 milliós veszteség után, a bevétel pedig 1,757 milliárd euróra emelkedett a tavalyi 1,684 milliárdról.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!