1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Erősödéssel zártak szerdán a New York-i értéktőzsde főbb mutatói, pedig több kedvezőtlen hír látott napvilágot. Az S&P-500 index újabb rekordértéket ért el.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 15 ponttal, 0,09 százalékkal 16737 pontra nőtt. Az S&P 500-as mutató 4 pontot, 0,19 százalékot erősödött és 1928 ponton zárt. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 18 ponttal, 0,41 százalékkal 4252 pontra emelkedett.

Az indexek a vártnál rosszabb foglalkoztatási és külkereskedelmi mérleg adatokra veszteséggel kezdtek szerdán, a feldolgozóipari fellendülést mutató beszerzésimenedzser-index azonban megfordította a folyamatot. Az S&P-500 index ennek köszönhetően újabb rekordértéket érintett.

Májusban a vártnál és az előző havinál is lényegesen kevesebbel, mindössze 179 ezerrel nőtt a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban. Májusban gyorsult a szolgáltatási szektor teljesítményének növekedési üteme: a beszerzésimenedzser-index 56,3 pont lett, lényegesen magasabb az előző havi 55,2 pontnál és az elemzők által várt 55,5 pontnál is. A növekedés mértéke májusban kilenc hónapja a legmagasabb volt.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!