Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	

További leírásokról és veszteségekről érkeztek hírek a pénzügyi szektor cégeitől, ezzel már közel 350 milliárd dollárnyi veszteség érte a bankokat a hitelválság következtében.

Az AIG amerikai biztosítótársaság tegnap jelentette be, hogy 5,4 milliárd dolláros veszteséget szenvedett el a második negyedévben, míg a brit Barclays bank ma reggel közölte gyorsjelentését, mely szerint a vállalat profitja 34 százalékkal esett április és június között. A Barclays újabb leírása azt jelenti, hogy a hitelválság következtében már közel 350 milliárd dollár volt a bankok kára, a legnagyobb vesztes továbbra is a Citigroup.

Az AIG biztosítótársaság főleg a jelzálogalapú befektetések miatt volt kénytelen jelentős veszteségeket elkönyvelni, a cég közlése szerint a második negyedévben 5,4 milliárd dollár volt a veszteségük szemben a tavalyi év hasonló időszakával, amikor még 4,28 milliárd dolláros profitot termelt a cég.

A biztosító júniusban nevezett ki új vezérigazgatót az előző vezető elbocsátása után, az új vezető szerint elsősorban a lakáspiac visszaesése, és a pénzügyi piacok általános válsága okozta a második negyedéves veszteséget. A vállalat jelentős veszteségeket szenvedett a jelzálogalapú befektetések miatt, melyeknek értéke visszaesett.

Szerdán a Wall Street zárása után az elektronikus kereskedésben mintegy 8 százalékkal gyengültek az AIG részvényei, így várhatóan ma a nyitás után eséssel fognak kezdeni a papírok.

A Barclays ma reggel hozta nyilvánosságra második negyedéves eredményeit, melyek szerint 34 százalékkal esett a cég profitja. Az év első hat hónapjában a cég nettó bevételei 1,72 milliárd fontot tettek ki, ami 26,2 pennyt jelent részvényenként. A bank 2,8 milliárd fontnyi veszteséget írt le, ami magasabb az elemzők által várt 2,3 milliárd fontnál.

A Barclays Capital befektetési bank profitja 69 százalékkal csökkent a tavalyi első félévhez képest, így 524 millió fontot tett ki.

A brit bank újabb veszteségleírásával sem került be a hitelválság tíz legnagyobb áldozata közé. A legtöbbet, 46,4 milliárd dollárt a Citigroup veszített, dobogóra került még a Merrill Lynch és a UBS. Az AIG biztosítótársaság eddig is gyengén szerepelt, ezt mutatja negyedik helye a listán, összesen már több mint 20 milliárd dollárt veszített.

A lista tizedik helyére még a Deutsche Bank is odakerült 11,4 milliárd dolláros leírással. Összesen már több mint 349 milliárd dollárt veszítettek a cégek, ezen összesen az a 36 cég osztozik, melyek egymilliárd dollárnál többet buktak. A 36 cégből 30 több mint 2 milliárd dollárnyi veszteséget írt már le.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.