3p

A Synergon-csoport 2009. első negyedévben 4 milliárd forint árbevétel mellett 171 millió forintos üzemi eredményt ért el, ami több mint 600 millió forinttal haladja meg az előző év hasonló időszakának teljesítményét - közölte a cég kedden reggel. Az árbevétel növekedésben a magyarországi leányvállalatok jó teljesítménye volt meghatározó, ami 2009-ben mintegy 63 százalékkal haladta meg az előző év értékét.

Jó eredménnyel zárta az első negyedévet a Synergon, hiszen a cég árbevétele 50 százalékkal emelkedett 2008 hasonló időszakához képest, míg az üzemi eredmény 600 millió forinttal volt magasabb, mint egy éve. A konszolidált adózott eredmény 38 millió forint volt a vállalatnál.

171 millió forintos üzemi eredményt ért el 2009 első három hónapjában a Synergon, ez több mint 600 millió forintos javulás az egy évvel ezelőtti eredményhez képest. A cég árbevétele 50 százalékkal emelkedett, így 4 milliárd forintot tett ki, A nettó fedezethányad 40%-ot ért el, ami rekord szintnek számít, a működési cash flow pedig meghaladta az 1,2 milliárd forintot.

A 171 milliós üzemi eredmény 139 százalékos javulást jelentett a tavalyi első negyedévhez képest, ez főként a fedezettartalom jelentős növekedésének és a szolgáltatások magas értékesítésen belüli arányának volt köszönhető. Az árbevételen belül is a szolgáltatások területén volt kiemelkedő a javulás, 62 százalékkal nőtt tavalyhoz képest ennek a szegmensnek a bevétele.

A pénzügyi műveleteken nettó 120 millió forintos vesztesége volt a Synergonnak, ebből a saját részvényeken elszenvedett határidős ügylet vesztesége 57 millió forint volt. A konszolidált adózott eredmény 38 millió forint lett, amiből kiemelkedett az Infinity a.s leányvállalat 33 milliós eredménye.


„Örömmel számolhatok be róla, hogy az első negyedéves eredményünk nagyságrendekkel felülmúlta a tavalyi év hasonló időszakát a gazdasági válság jelentette kedvezőtlen környezet hatásai ellenére" - mondta el Lazarovits Márk, a társaság vezérigazgatója az eredmények kapcsán. "Folytattuk nagyobb projektjeink kivitelezését, így az MTV új irodaházában kialakítandó hálózati infrastruktúra szállításának és üzembe helyezésének jelentős része már az első negyedévben megvalósult" - emelte ki a cégvezető.

"Az év hátralévő részében a válság ellenére továbbra is jó eredményre számítunk, amelyet elsősorban megnövekedett fedezettermelő képességünkre alapozzuk. Célunk a növekvő árbevétel mellett a 6-8%-os üzemi eredményhányad fenntartása az egész év tekintetében" - vázolta a terveket Lazarovits.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!