<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az sem baj, ha egy éve hozták forgalomba, csak ne fusson többet 2000 kilométernél.

A tegnapi Magyar Közlönyben több, a hétfőn induló Családvédelmi Akcióterv paramétereit módosító rendelet jelent meg. A babaváró hitel feltételeinek csiszolása mellett a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezményét - hivatalosan személygépkocsi-szerzési támogatását - rögzítő jogszabályon is finomított a kormány.

Boldogok a nagycsaládosokBoldogok a nagycsaládosok

Utóbbi esetében a legfontosabb változás, hogy a rendelettel egyértelműsítették, mely autók számítanak újnak, amelyek után igénybe lehet venni a 2,5 millió forintos, de legfeljebb a  megszerzés időpontjában érvényes bruttó vételár 50 százalékát kitevő állami kedvezményt. Az eredeti, márciusban megjelent rendelet ugyanis ezt nem fejtette ki, erre most került sor.

Nézzük először a módosítás teljes szövegét (kiemelve a változásokat a korábbi szöveghez képest), aztán kifejtjük, mi a változás lényege.

"Megfelelő befogadóképességű személygépkocsi: a  kérelem benyújtásának időpontjában a  közúti járművek műszaki megvizsgálásáról szóló miniszteri rendelet értelmében személyszállítás céljára készült és jóváhagyott, M1 járműkategóriába sorolt olyan járműkísérő lappal rendelkező gépkocsi – a  lakóautó jellegű jármű kivételével  –, amelyben a  vezető ülését is beleértve legalább hét állandó ülőhely van, továbbá új járműnek minősül, ideértve a  belföldi kereskedelmi forgalomban személygépkocsik értékesítésével üzletszerűen foglalkozó, adószámmal rendelkező szervezet vagy – a  nagycsaládostól vagy a  támogatással érintett személytől eltérő – személy (a  továbbiakban: autókereskedő) által a  nagycsaládos általi megszerzése előtt legfeljebb egy évvel forgalomba helyezett és legfeljebb 2000 kilométert futott személygépkocsit is, amelyet az  autókereskedő továbbértékesítési céllal szerzett be, és amelyet a  forgalomba helyezése és a  nagycsaládos általi megszerzése közti időszakban nem használtak vagy kizárólag értékesítés előtti bemutatás céljára használtak;”

Mint jeleztük, eddig csak annyit tartalmazott a jogszabály, hogy a gépjárműnek újnak kell lennie. A pontosítás alapján azok az autók is ide értendők, amelyeket már forgalomba hoztak, legkésőbb a vételt megelőző egy évben, de nem volt még tulajdonosa, az autókereskedőnél parkolt, és legfeljebb tesztkörökre vitték el, maximum 2000 kilométert rakva a gépjárműbe.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.