<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A részvénypiacok egész héten szakadatlanul estek, a befektetők egy erősen pesszimista forgatókönyvet kezdtek árazni. Vélhetőleg ez is hatással volt a forint péntek reggeli mozgására.

Történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval szemben pénteken a bankközi devizapiacon. Az eurót közvetlenül kilenc óra előtt 340,60 forinton jegyezték, ami a forint valaha elért leggyengébb árfolyama, az ezt követő percekben a kurzus még egy piacit tovább romlott. Így a magyar fizetőeszköz új negatív rekordja 340,71-es szint az euróval szemben. Az eddigi mélypont az idén február 12-én elért 340,37 forintos eurójegyzés volt. A dollár jegyzése 309,40 forintra emelkedett a kora reggeli 308,88 forintról, a svájci frankot pedig 319,89 forinton jegyezték 319,45 forint után.

A mozgás vélhetőleg nem független a piacokon kialakult pániktól, a befektetők ugyanis folyamatosan szabadulnak meg a kockázatosnak vélt eszközöktől. Valószínűleg ezek a pánikreakciók hatottak a magyar fizetőeszközre is, és így került az is eladói nyomás alá.

A kora reggeli mélypont után egy egységet tudott a forint erősödni, és visszatért a 340-es szint erősebb oldalára. Azt viszont nem lehet megmondani, hogy a forint esése megáll, vagy tovább folytatódik. Rövid távon elsősorban a pszichológiai tényezők hathatnak, ha tovább tart a pánikhangulat, akkor a forint is nehezen tud stabil maradni. Ha jönne egy kis megnyugvás, akkor az MNB keddi monetáris tanácsi ülésének határozottabb fellépése segíthet, és talán tudja stabilizálni a magyar fizetőeszközt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.