2019. január 14. 18:09
MTI

Elemzők által vártnál nagyobb profitot ért el a tavalyi utolsó negyedévben a Citigroup, amelynek a bevétele azonban kisebb lett a becsültnél.

A harmadik legnagyobb amerikai bank bevétele a december végével záródott három hónapban 17,1 milliárd dollár volt, 2 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál. Szakértők nagyobb, 17,6 milliárd dolláros negyedéves bevételre számítottak.

A bank egyszeri tételek nélküli adózott eredménye 4,2 milliárd dollár, részvényenként 1,61 dollár lett az egy ével korábbi 3,7 milliárd dollár, részvényenként 1,28 dollár után. A szakértői várakozások átlagában kisebb, 1,55 dollár egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény szerepelt a negyedik negyedévre.

A Citigroup hétfőn arról is jelentett, hogy a tavalyi adózott eredménye 18 milliárd dollár lett 72,9 milliárd dollár bevétel mellett. Egy évvel korábban az adózott eredménye jóval kisebb, 6,8 milliárd dollár volt, és a bevétele is szerényebb volt, 72,4 milliárd dollár. A Citigroup árfolyama a New York-i tőzsde hétfői korai kereskedésében mintegy 1,6 százalékos mínuszban állt.