1p

Elemzők által vártnál nagyobb profitot ért el a tavalyi utolsó negyedévben a Citigroup, amelynek a bevétele azonban kisebb lett a becsültnél.

A harmadik legnagyobb amerikai bank bevétele a december végével záródott három hónapban 17,1 milliárd dollár volt, 2 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál. Szakértők nagyobb, 17,6 milliárd dolláros negyedéves bevételre számítottak.

A bank egyszeri tételek nélküli adózott eredménye 4,2 milliárd dollár, részvényenként 1,61 dollár lett az egy ével korábbi 3,7 milliárd dollár, részvényenként 1,28 dollár után. A szakértői várakozások átlagában kisebb, 1,55 dollár egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény szerepelt a negyedik negyedévre.

A Citigroup hétfőn arról is jelentett, hogy a tavalyi adózott eredménye 18 milliárd dollár lett 72,9 milliárd dollár bevétel mellett. Egy évvel korábban az adózott eredménye jóval kisebb, 6,8 milliárd dollár volt, és a bevétele is szerényebb volt, 72,4 milliárd dollár. A Citigroup árfolyama a New York-i tőzsde hétfői korai kereskedésében mintegy 1,6 százalékos mínuszban állt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!