2018. október 4. 11:17
mfor.hu

22 százalékkal nőtt az egyéni befizetések összege az év első felében.

Megnőtt a magyarok öngondoskodási kedve, az OTP nyugdíjpénztáránál azt tapasztalták, hogy idén az első félévben 22 százalékkal több pénzt helyeztek el számláikon a tagok, mint egy évvel korábban a hasonló időszakban.

Az egyéni befizetések során 6,95 milliárd forinttal gyarapodott a pénztár által kezelt vagyon. A munkáltatók kiegészítésével pedig elérte a 10 milliárd forintot a befolyó összeg.

Nőtt az egy főre eső átlagos tagdíjvállalás: havonta 8700 forintot helyeztek el a számláikon a tagok. A nyugdíjpénztárnál kezelt vagyon 251,4 milliárd forint volt ebben az időszakban.

A tagság 6302 fővel gyarapodott az első félévben, a teljes tagállomány 225 556 főre bővült velük. A csatlakozók elsősorban Budapestről és Pest megyéből érkeztek, de Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Fejér megyéből is egyre többen lépnek be. Az új belépők átlagéletkora 39 évre csökkent.

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.