TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A lakosság megtakarítási hajlandóságának, a befektetési portfoliók szerkezetének változására, valamint a rugalmas és innovatív vállalatok megerősödésére számít az Equilor Befektetési Zrt. A befektetési szolgáltató értékelése szerint a koronavírus-járvány hatására világszerte megjelenhet a recesszió, de az erős tőkepiaccal rendelkező országok egyszerűbben és gyorsabban fognak hozzáférni a gazdaság újraindításához szükséges forrásokhoz.

Egy erős tőkepiac alappillérei a meghatározó helyi, független befektetési szolgáltatók, amelyek így nélkülözhetetlenek egy ország sikeres gazdasági teljesítményéhez - véli Gereben András, az Equilor Befektetési Zrt. elnöke. Annak kapcsán, hogy az Equilor  a legrégebbi független magyar befektetési szolgáltatóként a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) újraalapítása előtt, éppen 30 évvel ezelőtt, 1990. május 7-én kezdte meg működését Rotter és Társai Rt. néven. 1991-től Confides néven működött, 1995-től pedig a mai nevét viseli.

Közeledik a hazai tőzsde újjászületésének 30. évfordulója Közeledik a hazai tőzsde újjászületésének 30. évfordulója

Az Equilor részt vett a BÉT újraalapításában, története során pedig a budapesti, a varsói és prágai tőzsdén is számos tranzakciót hajtott végre. Az elmúlt három évtizedben több tucat magyar vállalkozást segített tőkéhez jutni, többek között a nyilvános tőkepiacon keresztül, elemzéseivel és szakértelmével pedig több tízezer lakossági ügyfél hazai és nemzetközi befektetési döntését támogatta. A vállalat az újkori magyar tőzsdén körülbelül kétmillió tranzakciót hajtott végre, melyek értéke meghaladja az 5000 milliárd forintot. Mindemellett a 22 ezer ügyfél 285 milliárd forint vagyonát kezelő Equilor csoport nevéhez fűződik többek között a DIGI-Invitel tranzakció, az OTP 75 milliárd forintos részvénycsomagjának értékesítése, valamint több mint 100 értékpapírkibocsátás.

A koronavírus-járvány kapcsán Gereben András kiemelte, hogy annak hatására ugyan a gazdaságok visszaesést kénytelenek elkönyvelni, de a stabil tőkepiaccal rendelkező országok egyszerűbben és gyorsabban fognak hozzáférni a gazdaság újraindításához szükséges forrásokhoz. Jó példa lehet erre a BÉT is, ahol számos vállalat a mostani kihívásokkal teli hetekben, hónapokban is egymás után hajtja végre a sikeres kötvénykibocsátásokat az Xbond piacon, részben az Equilor közreműködésével.

Szécsényi Bálint, az Equilor vezérigazgatója hozzátette, hogy ez a nehéz, sokszor emberpróbáló helyzet egyidőben izgalmas lehetőségeket is megnyitott az egyéni befektetők számára: a tőkepiacok változékonyságát és az elmúlt hónapok jelentős árfolyamesését sokan vásárlásokra használják ki, amit jól mutatnak az új számlanyitások és ezzel párhuzamosan a pénz- és tőkepiacon megjelenő új megtakarítások. Az eddigi tapasztalatok alapján a többség rövidtávon a kockázatosabb befektetéseket, míg hosszabb távon a biztosabb megtérülés lehetőségét keresi, és elsősorban a nagyobb, stabilabb vállalatok részvényeit vásárolja.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.