Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Csabai Károly Csabai Károly

Ezt az Opus Global Nyrt. igazgatósága maga javasolja a tőzsdei társaság október 4-ére meghirdetett rendkívüli közgyűlésén.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatásban Balog Ádámot a korábban volt Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. június 30-át követő "beolvadásának tényére, valamint az ezáltal létrejött, stabil fundamentumokkal rendelkező, tőkeerősebb holdingstruktúrába szervezett vállalatcsoportra" figyelemmel jelölik, "amely kapcsán az igazgatóság még hatékonyabb és racionalizált működést vár el a társaságtól, amely megnövekedett igazgatósági feladatokat is takar és amely az igazgatóság bővítése mellett szóló érvként jelentkezik".

A jelölés egyáltalán nem meglepő, hiszen Balog az elnök-vezérigazgatója annak az MKB Banknak, amelynek közel 50 százalékos tulajdonosa Mészáros Lőrinc és felesége, s az Opusnak ily módon az MKB-ban 22,85 százalékos közvetett befolyása van. Emellett Balog 2017 novemberétől a tagja az ugyancsak Mészáros Lőrinc által tulajdonolt Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. háromtagú felügyelőbizottságának, Vida Józseffel, a Takarékbank elnök-vezérigazgatójával és Mészáros lányával, Beatrixxel együtt.

Balog ÁdámBalog Ádám

Az október 4-ei rendkívüli közgyűlés egyébként Balog beválasztása mellett az Opus Global 28,6 milliárd forintos növekedési kötvényeinek a kibocsátására is áldását adhatja. Az igazgatóság indoklása szerint azért választották a kötvénykibocsátást a bankhitel-felvétellel szemben, mert az előnyösebb: a hitelcéltól független a felhasználás, nagyobb a függetlenség, rugalmasan kialakíthatók a kondíciók, a tulajdonosi struktúra és autonómia megőrizhető, s a forrásbevonás közvetlen. A kibocsátás pedig azért lesz zártkörű, mert így gyorsabb a kötvények értékesítése, ismert a befektetői kör, kisebb a dokumentációs igény és alacsonyabbak a költségek – olvasható az igazgatóság érvelése.

Frissítés!

Az Opus Global közgyűlési hirdetményét az annak megjelentetését követő két órával később kiegészítette: eszerint Balog Ádám mellett Járai Zsigmondot is igazgatósági tagnak jelöli. Járai a rendszerváltás előtt a Németh-kormány pénzügyminiszter-helyettese volt, az első Orbán-kormány pénzügyminiszereként tevékenykedett 1998-2000 között, majd 2001-től 2007-ig a Magyar Nemzeti Bank elnöke volt. Az 1990-es évek közepén irányította a Magyar Hitelbankot, 1996-1998 között pedig a Budapesti Értéktőzsde elnöki tisztét is betöltötte.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.