TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Ezt az Opus Global Nyrt. igazgatósága maga javasolja a tőzsdei társaság október 4-ére meghirdetett rendkívüli közgyűlésén.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatásban Balog Ádámot a korábban volt Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. június 30-át követő "beolvadásának tényére, valamint az ezáltal létrejött, stabil fundamentumokkal rendelkező, tőkeerősebb holdingstruktúrába szervezett vállalatcsoportra" figyelemmel jelölik, "amely kapcsán az igazgatóság még hatékonyabb és racionalizált működést vár el a társaságtól, amely megnövekedett igazgatósági feladatokat is takar és amely az igazgatóság bővítése mellett szóló érvként jelentkezik".

A jelölés egyáltalán nem meglepő, hiszen Balog az elnök-vezérigazgatója annak az MKB Banknak, amelynek közel 50 százalékos tulajdonosa Mészáros Lőrinc és felesége, s az Opusnak ily módon az MKB-ban 22,85 százalékos közvetett befolyása van. Emellett Balog 2017 novemberétől a tagja az ugyancsak Mészáros Lőrinc által tulajdonolt Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. háromtagú felügyelőbizottságának, Vida Józseffel, a Takarékbank elnök-vezérigazgatójával és Mészáros lányával, Beatrixxel együtt.

Balog Ádám Balog Ádám

Az október 4-ei rendkívüli közgyűlés egyébként Balog beválasztása mellett az Opus Global 28,6 milliárd forintos növekedési kötvényeinek a kibocsátására is áldását adhatja. Az igazgatóság indoklása szerint azért választották a kötvénykibocsátást a bankhitel-felvétellel szemben, mert az előnyösebb: a hitelcéltól független a felhasználás, nagyobb a függetlenség, rugalmasan kialakíthatók a kondíciók, a tulajdonosi struktúra és autonómia megőrizhető, s a forrásbevonás közvetlen. A kibocsátás pedig azért lesz zártkörű, mert így gyorsabb a kötvények értékesítése, ismert a befektetői kör, kisebb a dokumentációs igény és alacsonyabbak a költségek – olvasható az igazgatóság érvelése.

Frissítés!

Az Opus Global közgyűlési hirdetményét az annak megjelentetését követő két órával később kiegészítette: eszerint Balog Ádám mellett Járai Zsigmondot is igazgatósági tagnak jelöli. Járai a rendszerváltás előtt a Németh-kormány pénzügyminiszter-helyettese volt, az első Orbán-kormány pénzügyminiszereként tevékenykedett 1998-2000 között, majd 2001-től 2007-ig a Magyar Nemzeti Bank elnöke volt. Az 1990-es évek közepén irányította a Magyar Hitelbankot, 1996-1998 között pedig a Budapesti Értéktőzsde elnöki tisztét is betöltötte.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.