2019. február 28. 10:30
mfor.hu

Balog Ádám cége, a Promid Invest Zrt. tavaly júliusban adta el 10,76 százalékos MKB-pakettjét a Szemerey Tamás által tulajdonolt BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft-nek, most pedig közel 2,6 százaléknyi bankpapírt vett az MKB MRP-szervezetétől.

Sűrűn forognak az idei tőzsdei bevezetésre kijelölt MKB Bank részvényei. Karácsony előtt Szemerey Tamás cége, a BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft. adta el a BanKonzult  Finance Befektetési Zrt.-t a Mészáros Lőrinc tiszakécskei üzleti partnereként ismert Szíjj Lászlónak, amivel a zrt. birtokában lévő közel egyharmados MKB-részesedés is hozzá került. Ezúttal pedig Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója közvetett befolyása alatt álló Promid Finance Zrt. vásárolt 2,56 százalékos pakettet az MKB Bank Munkavállalói Résztulajdonosi Program Szervezetétől. Érdekesség, hogy egyszer már volt tulajdonos a Promid, tavaly júliusban adta el 10,76 százalékos részesedését a Szemerey-féle BanKonzultnak.

Nagy a mozgolódás a tőzsdei készülő bank körül Nagy a mozgolódás a tőzsdei készülő bank körül

A tranzakciót követően az MKB Bank Munkavállalói Résztulajdonosi Program Szervezet részesedése 2,81 százalékra csökkent.

Jelenleg így néz ki az MKB tulajdonosi szerkezete:

Az MKB Bank Zrt. részvénytulajdonosainak neve

Tulajdoni és szavazati hányad (%)

 
 

METIS Magántőkealap

35,000001

 

 

Blue Robin Investments S.C.A.

32,90

 

 

RKOFIN Befektetési és Vagyonkezelő Kft.

13,620597

 

 

EIRENE Magántőkealap

9,999999

 

 

Pantherinae Pénzügyi Zrt.

3,10

 

 

MKB Bank Munkavállalói Résztulajdonosi Program Szervezet

2,814992

 

 

Promid Finance Zrt.

2,564411

 

 

Összesen

100

 
 

 

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés