Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Márkázott tartalom

Nyerni szeretünk, vagy csak az élmény miatt játszunk? Nem vitás, hogy már mindenki találkozott nyerőgéppel, akár régebben, még a sarki kocsmában, akár pedig online. A nyerőgépek igen trükkös jószágok: elhitetik velünk, hogy nyerhetünk, sőt odaáig mennek, hogy még vissza is folyik hozzánk tétek jó része. Hogy csinálják ezt, hogyan lehetséges, hogy a nyerőgépek emberek millióit vonzzák, és kötik le sokszor hosszú-hosszú órákra?  Ha pedig szeretnéd te is átélni az élményt, akkor a https://hungary-bonusesfinder.com/free-spins/ oldalán kaszinó bónuszok és ingyen pörgetések várnak. A címbeli kérdésekre pedig a következőkben erre keresünk választ!

A nyerőgépek fogalma, jelentése

Nyerőgép alatt elsősorban azokat a gépeket értjük, amelyekkel kisebb téteket játszva, több tárcsa forgásának megállásakor a kijelölt nyerővonalon látható szimbólumok kombinációja adja meg, hogy nyertünk-e. A klasszikus nyerőgépek, amelyeket gyakran félkarú rablónak is hívnak, általában három tárcsából állnak, és alig fél tucat szimbólumot mutatnak. Ezeket biztos te is ismered: meggy, csengő, 7, és egyéb szimbólumok adják az eredményt.

Ennél fejlettebbek már az 5-7 tárcsás gépek amelyekkel már sokkal jobb eredményeket, sőt, sokkal jobb játékélményt lehetett elérni.

Kezdetben a fejlettebb nyerőgépek még csak egyedi gépek voltak, amelyek csak a bedobott pénzt tudták visszaadni. Később, ahogy az internet egyre elterjedtebb lett, úgy fejlődtek ezek a gépek is. Az egyazon fejlesztő által készített és programozott digitális nyerőgépek egy új, sokkal lenyűgözőbb dolgot hoztak magukkal: a progresszív jackpotokat. Ezek az őrült nagy összegek bizony nagyban befolyásolják, hogy ki melyik játékot választja. De vajon ez miért van így?

Szavak hatása az emberi elmére

A következőkben megnézzük, hogy melyek azok a hívószavak, amelyekkel az online kaszinók csábítanak minket, melyek azok a kifejezések, amelyek láttán “felcsillan a szemünk”.

Ingyenes!

Minden, amiért nem kell fizetni, ingyen van, tehát jó lehet. Ezt a szót szinte minden online kaszinó használja, méghozzá nem is kevésszer. Emiatt akármikor megnyitunk egy ilyen oldalt, valahol biztos ott lesz a free, azaz ingyen szócska. És akkor tudhatjuk, hogy jó helyen járunk.

Mit kaphatunk ingyen egy kaszinóban? A legnépszerűbb online kaszinó bónuszok között szerepelnek az ingyenes pörgetések. Ezek az ingyenes pörgetések gyakran beugró ajándékok új játékosoknak, vagy befizetéshez kapcsolt bónuszok. Mindig nyerőgépekre vonatkoznak, legtöbbször a népszerűbb fejlesztők játékaira kapjuk őket, mint a Starburst. De megeshet, hogy új játékokra adják, vagy éppen az évszak tematikájához kötődő (boszorkányos játékra Mindenszentek idején például) nyerőgépre érvényesek.

Más ingyenes ajándék lehet még bónusz egyenleg, arany zseton, vagy pénzvisszatérítés sportfogadásnál.

Bónusz!

A bónusz ugyebár azt jelenti, hogy ahhoz, amit megvettünk még valamit kapunk ajándékba. Ez lehet pörgetés a nyerőgépeken, tétvisszatérítés, vagy akár extra pénz, amit a bónuszegyenlegen ír jóvá a kaszinó. Ilyen esetekben a bónusz felhasználásának vannak speciális feltételei is. Ez pedig pszichológiailag hat ránk: ha már kaptunk bónusz, ki is akarjuk használni, ki akarjuk pörgetni. És bizony a nyerőgépek ilyen teljesen beszippantanak.

Kedvezmény, kupon, kódok!

Ez a három k-val kezdődő szó szintén pozitív érzelmeket tükröz. Ha mélyen magunkban nézünk, meglátjuk, hogy bizony mi sem vagyunk különbek a filmekben kifigurázott amerikaiaktól, akik agyba-főbe gyűjtik a kuponokat és hűségpontokat. Egy-egy kisebb (5-10%) kedvezményért cserébe sok mindent képesek vagyunk tenni, akár olyan összeget befizetni, ami nem biztos, hogy végső soron megéri nekünk. Ugyanakkor mindig jól cseng az, hogy egy kupon vagy kód segítségével ezt meg azt szerezhetünk, nem? De. Így aztán nem szégyen az, ha órákat turkálunk online, kutatva azt, hogy hol kapunk jobb kupont vagy kódot!

Nagy nyeremények!

Az online játékgépek egyik nagy előnye, hogy folyamatos, stabil játékmenetet biztosítanak, és a közel 98%-os visszajuttatási mutatóval folyamatosan marad annyi egyenlegünk (főleg, ha nem kis ezer forintokkal szórakozunk), ami hosszú időre leköt. Persze hosszú távon a háznál az előny, de mire az érvényesül, akár a jackpotot is megnyerhetjük. A hatalmas összegek nagyon csábítóak, ezért sokszor nem is gondolkodunk, csak pörgetünk.

Mi hat még ránk?

Ami miatt még rendkívül vonzónak találhatjuk az online kaszinók nyerőgépeit, az nem más, mint a vizuális és hangeffektek. A csengettyűk, a fanfárok, a különböző pörgő-csörgő hangok és a látványos effektusok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy szeretjük ezeket a játékokat. Ez ugyanolyan hatás, mint amit a zene, vagy egy film kivált bennünk. Annyi, hogy itt a hangokat a nyeréssel, illetve annak lehetőségével kötjük össze.

Elmondható tehát, hogy a nyerőgépeket úgy tervezik, hogy mindig vonzónak találjuk őket. Ezek az egyszerű, véletlenszerűségen alapuló játékok olyan nyereményekkel csábítanak minket, amelyeket nehéz elutasítani: mindannyian szeretnénk nyerni, és ha van rá egy kis esély - és közben szórakozunk is -, egyértelmű, hogy kipróbáljuk ezeket a játékokat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.