3p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
		


		
		

Elcsépelt, de igaz; lehet a legmodernebb, legelegánsabb a lakásod, ha nem érzed benne az otthon melegét.

Annak idején őseink a kályha köré húzódtak házaikban a hideg, téli estéken, aztán a későbbi idők házainkba repítették a radiátorokat a központi fűtés elterjedésével.

Természetesen napjainkra a radiátorokat megszépítették már a designos formák és nem kis „ráncfelvarrást” kaptak. Amíg hosszú évtizedeken keresztül a gombamód szaporodó lakótelepek egyenlakásaiban megtalálható elengedhetetlen vastartozék volt – és minden jellemezte, csak az esztétikus megjelenés nem –, manapság a radiátor egyike lakóhelyünk divatos kiegészítőinek, sokféle van forgalomban.

Mekkora változás ez ahhoz képest, hogy nagyanyáink annak idején még titkolni, takarni próbálták a csúnya fém fűtőtesteket függönnyel, nádszövettel „beburkolva”. Mostanra meg már az okoz fejtörést, hogy ezek a modern termékek olyan trendiek és elegánsak, hogy szinte már bűn a fal mellé állítani őket.

Fűtsünk, de mivel?

Egy radiátort nem cserélgetünk évente, így mielőtt a boltba indulnánk, érdemes előzetesen információkat gyűjteni, tájékozódni a számításba jöhető típusokról, illetve vásárlás előtt megkerülhetetlen a szakértő véleménye, hogy a kiválasztott fűtőtest magas minőségű és időtálló legyen.

A sokszínű radiátor

A radiátorok sokféleképpen csoportosíthatók. Az elsődleges és fontos szempont az anyag, illetve, hogy milyen a már meglévő fűtési rendszerünk, hiszen az alumínium és az acél radiátor használata nem ajánlott egyszerre. A teljesítmény és a hőleadás – no meg a helyiség mérete – mértékének a meghatározása után jöhet a fűtőtest méret szerinti keresése.

Formai szempontot vizsgálva, a hagyományos lapradiátorok mellett kedveltek az íves vagy az egyenes csőradiátorok, ezeket a fürdőszobában szeretjük, mivel speciális festésük ellenáll a magas páratartalomnak is.

A gyakorlati szempontok mellett nem elhanyagolható az esztétikum, szerencsére ilyen oldalról is színes a kínálat; az otthon helyiségei többi stíluselemével harmonizálóan választhatóak különböző színű és dizájnú króm, inox vagy festett fűtőtestek, különböző méretben és teljesítménnyel.

A SzaniterOnline.hu a legnagyobb hazai és külföldi gyártók forgalmazója; kínálatában többek közt prémiumkategóriás fürdőszobai radiátorokat találhatsz, mint például a Concept, az Arezzo Design vagy a Lazzarini termékei.

A számos színben, méretben, kialakításban kapható esztétikus radiátorok megfelelnek az előírt nemzetközi szabványoknak, és korszerű megoldásként szolgálnak a hagyományos központi, kazános vagy az egyre inkább teret hódító megújuló fűtési rendszerek kialakításához.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.