<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A kormányülésen döntés született az építőanyagok drágulásának kapcsán is, jelentette be Gulyás Gergely.

Gulyás Gergely elmondta, hogy miután az építőanyagok ára drámaian megemelkedett, különösen a fém- és fatermékek esetében, ezért idén október elsejétől az építőanyagok kivételére engedélyt vezetnek be. Emellett bejelentési kötelezettséget is bevezetnek, így az EKÁER-be is bekerülnek az építőanyagok, ezek közúti fuvarozásához engedély kell majd.

Az új bányajáradékról is beszélt a miniszter (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)Az új bányajáradékról is beszélt a miniszter (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A kormány arról is döntött, hogy egyes anyagok (kőfejtés, gipsz-, kréta-, mész-, gipszkitermelés) bányászata esetében kiegészítő bányajáradékot vezetnek be, a vállalkozásoknak a majdani meghatározott ár feletti szint felett 90 százalékos járadékot kell majd fizetnie – a javaslat a több mint hárommilliárd forintos forgalmú cégekre vonatkozik majd. Emellett a bányászati kitermelési kötelezettség idejét két évről egy évre csökkentik.

A kormány nem akar a szabad áruforgalommal szemben fellépni, így egyelőre nincs időbeli határa a tervezett lépéseknek – árulta el újságírói kérdésre Gulyás Gergely.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.