1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A tél enyhe, a tárolók tele - nem tud emelkedni a földgáz ára Európában.

Szerda este még 66 euró alatt járt a földgáz jegyzése a rotterdami tőzsdén a legközelebbi, februári határidőre, csütörtök reggel viszont 70 eurót is elkértek egy megawattóráért - innen azonban újra 66 euró alá csökkent vissza a TTF gáz ára 9 óra után. 

A gáz ára ezzel másfél éves mélypontról mozdult el egy rövid időre, ennek mértéke azonban nem jelentős - a tárolók magas töltöttsége és az enyhe téli időjárás továbbra is alacsonyan tartja a földgáz iránti keresletet Európa-szerte az ilyenkor szokásoshoz képest. A gáztárolók töltöttsége Európában összességében jelenleg 84 százalékos - az elmúlt 5 év átlaga erre a hétre vonatkozóan 70 százalékos töltöttség volt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!