TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. október 15. 18:49
mfor.hu

Megújul az egyetemi kurzusok tananyaga.

Varga Mihály pénzügyminiszter és Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója ma átadta a Debreceni Egyetemen kialakított, az Erste Bank és a Magyar Bankszövetség közös programjának keretében létrehozott Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központot. Az egyetem Gazdaságtudományi Karán helyet kapó Erste Fintelligence Lab létrehozásának elsődleges célja a lakossági pénzügyi tudatosság és az üzleti kultúra fejlesztése a legmodernebb infrastruktúra biztosításával.

Az átadás pillanata (forrás: Debreceni Nap) Az átadás pillanata (forrás: Debreceni Nap)

Az Erste Bank és a Debreceni Egyetem közti hosszú távú együttműködés garantálja, hogy korszerű, a piaci igényeknek is megfelelő felsőfokú pénzügyi oktatás valósuljon meg, ennek részeként a banki és pénzügyi ismereteket tartalmazó kurzusok tananyagai is megújulnak – mondta el Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.

Az Erste Fintelligence Lab-ben megújult, modern környezetben tanulhatnak a diákok. A pénzügyi ismeretek elsajátítását 48 laptop, valamint három okostévé segíti. Az új oktatóterem lehetőséget biztosít a diákok számára a pénzvilágban ma használt legújabb szoftverek és alkalmazások megismerésére, illetve az épület folyosóján elhelyezett monitorok naprakész pénzpiaci információkat adnak a hallgatóság számára.

Az Erste Bank a Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központ kialakításának anyagi támogatása mellett a pénzügy szakirányos hallgatók oktatásában is szerepet vállal: a 2018 őszén indult szemeszterben a bank hat munkatársa kapcsolódik be vendégelőadóként a tanításba és banki gyakorlatból származó tapasztalatokkal színesítik a képzést.

A Magyar Bankszövetséggel közös program keretében a pénzügyi oktatást segítő előadótermeket alakítanak ki az ország nagyobb felsőoktatási intézményeiben. Az első ilyen központot idén márciusban adták át a Miskolci Egyetemen, míg a Debreceni Egyetemen most felavatott előadóterem a második a sorban. A következő központ helyszíne Pécs lesz.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.