2018. október 15. 18:49
mfor.hu

Megújul az egyetemi kurzusok tananyaga.

Varga Mihály pénzügyminiszter és Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója ma átadta a Debreceni Egyetemen kialakított, az Erste Bank és a Magyar Bankszövetség közös programjának keretében létrehozott Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központot. Az egyetem Gazdaságtudományi Karán helyet kapó Erste Fintelligence Lab létrehozásának elsődleges célja a lakossági pénzügyi tudatosság és az üzleti kultúra fejlesztése a legmodernebb infrastruktúra biztosításával.

Az átadás pillanata (forrás: Debreceni Nap) Az átadás pillanata (forrás: Debreceni Nap)

Az Erste Bank és a Debreceni Egyetem közti hosszú távú együttműködés garantálja, hogy korszerű, a piaci igényeknek is megfelelő felsőfokú pénzügyi oktatás valósuljon meg, ennek részeként a banki és pénzügyi ismereteket tartalmazó kurzusok tananyagai is megújulnak – mondta el Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.

Az Erste Fintelligence Lab-ben megújult, modern környezetben tanulhatnak a diákok. A pénzügyi ismeretek elsajátítását 48 laptop, valamint három okostévé segíti. Az új oktatóterem lehetőséget biztosít a diákok számára a pénzvilágban ma használt legújabb szoftverek és alkalmazások megismerésére, illetve az épület folyosóján elhelyezett monitorok naprakész pénzpiaci információkat adnak a hallgatóság számára.

Az Erste Bank a Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központ kialakításának anyagi támogatása mellett a pénzügy szakirányos hallgatók oktatásában is szerepet vállal: a 2018 őszén indult szemeszterben a bank hat munkatársa kapcsolódik be vendégelőadóként a tanításba és banki gyakorlatból származó tapasztalatokkal színesítik a képzést.

A Magyar Bankszövetséggel közös program keretében a pénzügyi oktatást segítő előadótermeket alakítanak ki az ország nagyobb felsőoktatási intézményeiben. Az első ilyen központot idén márciusban adták át a Miskolci Egyetemen, míg a Debreceni Egyetemen most felavatott előadóterem a második a sorban. A következő központ helyszíne Pécs lesz.

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.