TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Az MKB Bank csütörtökön tartott rendkívüli közgyűlésén úgy határoztak a tulajdonosok, hogy kérik a társaság részvényeinek tőzsdei bevezetését.

 

Fontos döntés született az MKB Bank Zrt. 2019. január 17-én megtartott rendkívüli közgyűlésén. A grénum határozott a pénzintézet által  kibocsátott  "A" sorozatú  törzsrészvények Budapesti Értéktőzsdére történő bevezetésének előkészítéséről, és a tőzsdei bevezetéstől függő hatállyal a működési forma megváltoztatásáról. Vagyis a bank a mostani zárt helyett nyilvánosan működő részvénytársasággá alakul át. A társaság közgyűlése  felkérte az igazgatóságot, hogy az "A" sorozatú törzsrészvények Budapesti Értéktőzsdére történő bevezetésének előkészítéséhez szükséges intézkedéseket tegye meg.

Különösebben nem meglepetés, de említést érdemel, hogy a bank korábbi résztulajdonosa Szemerey Tamás lemondott felügyelő bizottsági tagságáról. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Szemerey karácsony előtt adta el részesedését Szijj Lászlónak. Az üzletember így a pénzintézeti szektorban már csak a komoly problémákkal küzdő NHB-ban érdekelt.

Szemerey mellett más vezető tisztségviselők is távoznak, így a felügyelő bizottságból dr. Barcza Mihály és dr.  Lovászi-Tóth Ádám. Az igazgatóság tagjai közül Jaksa János és Drabik Zsolt mondott le tisztségéről.

Azt is bejelentették, hogy a felügyelő bizottság elnökének  dr. Hornung Ágnest, tagoknak pedig dr. Ipacs Lászlót és Oszlányi Törtel Andrást delegálták. Dr. Balog  Ádám  vezérigazgatót, az igazgatóság tagját az igazgatóság elnökévé választották.

A mai bejelentés nem előzmény nélküli, a puhatolózások már korábban megkezdődhettek a tőzsdei bevezetésről. Ezt jelzi, hogy a BÉT csütörtöki tájékoztatóján is beszéltek az MKB lehetséges bevezetéséről.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.