Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Az MKB Bank csütörtökön tartott rendkívüli közgyűlésén úgy határoztak a tulajdonosok, hogy kérik a társaság részvényeinek tőzsdei bevezetését.

 

Fontos döntés született az MKB Bank Zrt. 2019. január 17-én megtartott rendkívüli közgyűlésén. A grénum határozott a pénzintézet által  kibocsátott  "A" sorozatú  törzsrészvények Budapesti Értéktőzsdére történő bevezetésének előkészítéséről, és a tőzsdei bevezetéstől függő hatállyal a működési forma megváltoztatásáról. Vagyis a bank a mostani zárt helyett nyilvánosan működő részvénytársasággá alakul át. A társaság közgyűlése  felkérte az igazgatóságot, hogy az "A" sorozatú törzsrészvények Budapesti Értéktőzsdére történő bevezetésének előkészítéséhez szükséges intézkedéseket tegye meg.

Különösebben nem meglepetés, de említést érdemel, hogy a bank korábbi résztulajdonosa Szemerey Tamás lemondott felügyelő bizottsági tagságáról. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Szemerey karácsony előtt adta el részesedését Szijj Lászlónak. Az üzletember így a pénzintézeti szektorban már csak a komoly problémákkal küzdő NHB-ban érdekelt.

Szemerey mellett más vezető tisztségviselők is távoznak, így a felügyelő bizottságból dr. Barcza Mihály és dr.  Lovászi-Tóth Ádám. Az igazgatóság tagjai közül Jaksa János és Drabik Zsolt mondott le tisztségéről.

Azt is bejelentették, hogy a felügyelő bizottság elnökének  dr. Hornung Ágnest, tagoknak pedig dr. Ipacs Lászlót és Oszlányi Törtel Andrást delegálták. Dr. Balog  Ádám  vezérigazgatót, az igazgatóság tagját az igazgatóság elnökévé választották.

A mai bejelentés nem előzmény nélküli, a puhatolózások már korábban megkezdődhettek a tőzsdei bevezetésről. Ezt jelzi, hogy a BÉT csütörtöki tájékoztatóján is beszéltek az MKB lehetséges bevezetéséről.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.