2019. január 17. 13:43
mfor.hu

Az MKB Bank csütörtökön tartott rendkívüli közgyűlésén úgy határoztak a tulajdonosok, hogy kérik a társaság részvényeinek tőzsdei bevezetését.

 

Fontos döntés született az MKB Bank Zrt. 2019. január 17-én megtartott rendkívüli közgyűlésén. A grénum határozott a pénzintézet által  kibocsátott  "A" sorozatú  törzsrészvények Budapesti Értéktőzsdére történő bevezetésének előkészítéséről, és a tőzsdei bevezetéstől függő hatállyal a működési forma megváltoztatásáról. Vagyis a bank a mostani zárt helyett nyilvánosan működő részvénytársasággá alakul át. A társaság közgyűlése  felkérte az igazgatóságot, hogy az "A" sorozatú törzsrészvények Budapesti Értéktőzsdére történő bevezetésének előkészítéséhez szükséges intézkedéseket tegye meg.

Különösebben nem meglepetés, de említést érdemel, hogy a bank korábbi résztulajdonosa Szemerey Tamás lemondott felügyelő bizottsági tagságáról. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Szemerey karácsony előtt adta el részesedését Szijj Lászlónak. Az üzletember így a pénzintézeti szektorban már csak a komoly problémákkal küzdő NHB-ban érdekelt.

Szemerey mellett más vezető tisztségviselők is távoznak, így a felügyelő bizottságból dr. Barcza Mihály és dr.  Lovászi-Tóth Ádám. Az igazgatóság tagjai közül Jaksa János és Drabik Zsolt mondott le tisztségéről.

Azt is bejelentették, hogy a felügyelő bizottság elnökének  dr. Hornung Ágnest, tagoknak pedig dr. Ipacs Lászlót és Oszlányi Törtel Andrást delegálták. Dr. Balog  Ádám  vezérigazgatót, az igazgatóság tagját az igazgatóság elnökévé választották.

A mai bejelentés nem előzmény nélküli, a puhatolózások már korábban megkezdődhettek a tőzsdei bevezetésről. Ezt jelzi, hogy a BÉT csütörtöki tájékoztatóján is beszéltek az MKB lehetséges bevezetéséről.

10 millió forint az álomotthonhoz

Lakásvásárlás előtt állsz és a legkedvezőbb kölcsönt keresed? Lakáshitel kalkulátorunk segít dönteni! 20 éves futamidővel 10 millió forintos hitelt az alábbi konstrukcióval vehetsz fel, ha fontos a törlesztőrészlet nagysága: az egyik legkedvezőbb ajánlatot jelenleg a K&H Bank üzleti feltételű lakáshitele nyújtja 53 430 forintos induló törlesztőrészlettel és 2,79 százalékos induló THM-mel. Ezt a CIB Bank lakáskölcsöne követi 2,81 százalékos THM-mel és 54 305 forintos törlesztőrészlettel, utána pedig az Erste Bank lakáscélú hitele 54 712 forintos törlesztőrészlettel és 2,89 százalékos THM-mel. Szintén kedvező a Raiffeisen Bank lakáshitel ajánlata: 57 024 forintos induló törlesztőrészlet és 3,36 százalékos kezdő THM-mel kínálja a bank a kölcsönt. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!