1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Novák Katalin lemondását követő botrányos fejlemények ellenére a hazai fizetőeszköz nem szállt el.

Az ember azt hinné, hogy a rendszerváltás utáni időszak egyik legnagyobb belpolitikai botránya, a Novák Katalin köztársasági elnök lemondásához veuető pedofilügy Magyarország külföldi megítélésének romlásán keresztül a forint árfolyamán is érezteti hatását.

Ehhez képest azonban azt látni, hogy a hazai fizetőeszköz nem omlott össze. Bár az euróval szemben a 2024-es év első napjához képest 1,83 százalékot veszített az értékéből, ez egyrészt nem tekinthető jelentős elmozdulásnak, másrészt a kurzus a 390-es, lélektaninak minősíthető határ alatt maradt. A svájci frank jegyzése pedig gyakorlatilag nem változott, a 0,15 százalékos mínusz hibahatár alattinak számít.

Igaz, az amerikai dollárral szemben már jóval nagyobb mértékben értékelődőtt le, több mint 4 százalékkal, de ennek inkább az az oka, hogy a világ első számú devizájának számító zöldhasú szinte valamennyi más pénzzel, így például az euróval szemben is megerősödött. 

Élőben frissülő, további árfolyamokért kattintson laptársunk, a Privátbankár árfolyamfigyelőjére! >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!