TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A koronavírus-járvány végérvényesen megváltoztatta a vagyonkezelési szakma korábban ismert szerkezetét.

Alapvetően módosult az elmúlt hónapokban a befektetések iránya: domináns trend a készpénzállomány növekedése, de ismét erősödhet a bizalom a befektetési alapok és az arany iránt is - állítja Karagich István, a Blochamps Capital Kft. alapítója a cég közleménye szerint.

Növekszik a készpénzállomány Növekszik a készpénzállomány

A legfrissebb elemzésük kapcsán Karagich úgy látja, hogy elképesztő mennyiségű tanulsággal, tapasztalattal szolgált az elmúlt fél év annak, aki a vagyonkezelés mélységi folyamatait vizsgálja. Alapjaikban rendültek meg korábban bevált működési modellek, a szakma ugyanakkor lenyűgöző hatékonysággal alkalmazkodott ehhez a speciális helyzethez. A pénzügyi tanácsadó cég 2004 óta képez adatbázist a hazai, valamint a magyar ügyfélreferenssel rendelkező külföldi privátbanki szolgáltatók adataira alapozva, és 2002 óta készít részletes iparági elemzéseket.

Nemcsak a befektetési eszközosztályok használatát, de a befektetési szokások pszichológiáját is megváltoztatta ez a félév – hívta fel a figyelmet a szakember. Domináns trend volt az elmúlt hónapokban a készpénzállomány növekedése nemcsak a lakossági, hanem a vagyonos ügyfelek körében is. Az egyedi részvények iránti érdeklődés szintén egyre intenzívebb, ami azt mutatja, hogy a befektetők hajlandóak elmozdulni a kockázatosabb eszközök irányába. Ismét erősödik a bizalom a befektetési alapok iránt a származékos alapok kárára, a forint leértékelődése pedig felhívta a figyelmet a deviza diverzifikáció fontosságára. A Covid-járvány után azonban várhatóan továbbra is a befektetési alapok és az (állam)kötvények állnak majd a befektetési dobogó csúcsán.

Nem unatkoztak a vagyonos befektetők sem, akik a koronavírus okozta első sokk után elkezdték óvatosan visszaforgatni pénzüket a befektetésekbe.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

A Blochamps Capital privátbanki kezelt vagyon összetételéről szóló adatsoraiból az derül ki, hogy a lakossági megtakarítások piaca - ahol fél év alatt csaknem 2000 milliárd forint jelent meg, részben a hiteltörlesztési moratóriumnak köszönhetően - mellett a privátbanki vagyon is csaknem 500 milliárd forinttal tudott bővülni. Az adatsorok azt is mutatják, hogy az alternatív eszközök, mint például az arany vagy a fenntartható befektetések a jövőben lassan egyre nagyobb szerepet kapnak a portfóliókomponálás során.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.