2019. május 7. 13:56

Barcza utódjáról még nem született döntés tudomásunk szerint.

Egy rövid közlemény érkezett az előbb a szerkesztőségünkbe, melyben a Pénzügyminisztérium azt tudatta, hogy július 15-től Barcza György tölti be az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) Magyarországot, Szlovákiát, Csehországot, Horvátországot és Grúziát képviselő igazgatósági tagjának tisztségét.

Barcza György, az ÁKK jelenlegi vezérigazgatója Barcza György, az ÁKK jelenlegi vezérigazgatója

Ennyi a közlemény, de ismerve az EBRD működését, ez egyben azt is jelenti, hogy Barcza György távozik eddigi munkahelyéről, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatói székéből. Bár a közlemény erre nem tér ki, de ezt megerősítették lapunknak a döntés hátterét ismerő forrásaink.

Barcza az eddigi igazgatósági tag, Havas László helyét veszi át az EBRD-nél. Ez teljes munkaidős feladat, nem lehet párhuzamosan más feladatokkal ellátni. Tudomásunk szerint még nem született döntés Barcza utódjáról.

A távozó szakember vezérigazgatói időszaka alatt sikerült jelentősen csökkenteni a devizaadósság részarányát az államadósságon belül. A mostani kinevezése azért is érdekes, mert pont a küszöbén állunk két jelentős állampapírpiaci fordulatnak: a nyár elejére időzített Nemzeti Kötvény és az őszre várt nyugdíjkötvény bevezetésének.

Barcza György a pályáját elemzőként kezdte, egy rövid ideig a médiapiacon is kipróbálta magát a Napi Gazdaság főszerkesztőjeként, majd jött a megbízás az ÁKK élén.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.