TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Barcza utódjáról még nem született döntés tudomásunk szerint.

Egy rövid közlemény érkezett az előbb a szerkesztőségünkbe, melyben a Pénzügyminisztérium azt tudatta, hogy július 15-től Barcza György tölti be az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) Magyarországot, Szlovákiát, Csehországot, Horvátországot és Grúziát képviselő igazgatósági tagjának tisztségét.

Barcza György, az ÁKK jelenlegi vezérigazgatója Barcza György, az ÁKK jelenlegi vezérigazgatója

Ennyi a közlemény, de ismerve az EBRD működését, ez egyben azt is jelenti, hogy Barcza György távozik eddigi munkahelyéről, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatói székéből. Bár a közlemény erre nem tér ki, de ezt megerősítették lapunknak a döntés hátterét ismerő forrásaink.

Barcza az eddigi igazgatósági tag, Havas László helyét veszi át az EBRD-nél. Ez teljes munkaidős feladat, nem lehet párhuzamosan más feladatokkal ellátni. Tudomásunk szerint még nem született döntés Barcza utódjáról.

A távozó szakember vezérigazgatói időszaka alatt sikerült jelentősen csökkenteni a devizaadósság részarányát az államadósságon belül. A mostani kinevezése azért is érdekes, mert pont a küszöbén állunk két jelentős állampapírpiaci fordulatnak: a nyár elejére időzített Nemzeti Kötvény és az őszre várt nyugdíjkötvény bevezetésének.

Barcza György a pályáját elemzőként kezdte, egy rövid ideig a médiapiacon is kipróbálta magát a Napi Gazdaság főszerkesztőjeként, majd jött a megbízás az ÁKK élén.

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.