2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Deutsche Bank szorult helyzetében az is felmerült, hogy összeolvad a Commerzbankkal. Ugyanakkor ez sem lenne problémamentes megoldás.

A Bloomberg hírügynökség forrásai szerint ismét terítékre került a Deutsche Bank és a Commerzbank esetleges összeolvadása. A DB elnöke a részvényesekkel és a német kormányzat tagjaival beszélgetett az elmúlt hónapokban ennek lehetőségéről. A befektetők jelezték, hogy jelentős hígulással járna a tranzakció a részvényesekre, sőt tőkebevonást is szükségessé tehetne, ezért nem támogatják, olvasható az Equilor reggeli hírlevelében.

2016-ban már tárgyalt a két bank vezetése, és akkor egyetértettek abban, hogy előbb elvégzik a szükséges átalakításokat a saját cégeikben, és utána jöhet a közös működés tervezése. A Deutsche Bank helyzete azóta tovább romlott, csak idén 39 százalékot esett az értéke, jelenleg 19,9 milliárd eurót ér, de az év elejétől számítva a Commerzbank kapitalizációja is 24 százalékkal esett vissza 11,9 milliárd euróra. Az összeolvadás vélhetően zöld lámpát kapna a német kormánynál, hiszen ezzel egy erős nemzetközi német bank jönne létre. Az szinergiákkal járó átalakítások, leépítések, és megszorítások azonban sok bonyodalmat okoznának többek között a szakszervezetek ellenállása miatt, mivel a Commerzbank 15 százalékban állami tulajdonban áll.

A Deutsche Bankhoz kapcsolódó hír az is, hogy a pénzintézet eladhatja energiaipari portfólióját. A német pénzintézet 3 milliárd dollárt érő hitelportfóliótól válhat meg a hónap végéig, amely a bank teljes hitelállományának egyik kockázatos eleme, melynek hitelminősítése nem éri el a befektetésre ajánlott kategóriát. A Deutsche Bank teljes hitelállományának az energiaipari és szállítmányozási portfóliói a legkockázatosabbak, de ezek együttesen is kevesebb, mint 2 százalékát teszik ki a teljes állománynak. A bank névértéken válhat meg a hitelcsomagjától.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!