2018. március 12. 08:54
mfor.hu

Az Innogy nevü közös cégükből kiszáll az RWE, az ügylet értéke 22 milliárd euró.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Megegyezés született az RWE és az EON között az Innogy akvirálásáról. A megállapodás értelmében az RWE Innogyban meglévő 76,8 százalékos részesedése teljes egészében az EON tulajdonába fog kerülni, az RWE ezért cserébe pedig 16,7 százalékos tulajdonrészt szerez az EON-ban, írta reggeli hírlevelében az E.ON.

Az EON ajánlatot fog tenni az Innogy kisebbségi tulajdonosainak is várhatóan 40 eurós részvényenkénti árfolyamon, mellyel a megújuló energiával foglalkozó Innogy piaci értéke 22 milliárd euróra rúgna.