<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Két hete még 355 forint körül forgott az euró és nehéz volt elképzelni, hogy új történelmi mélypontra jut a magyar fizetőeszköz. Az ukrán háború azonban megroppantotta a forintot is, kedden szabadesésben gyengül.

Mintha nem csak az ukrán városokat, de Magyarországot is rakétatámadás érte volna, úgy került padlóra a forint. A magyar fizetőeszköz már hétfőn délelőtt is nagyot gyengült, ám akkor a délutáni órákra némileg korrigálni tudott. Kedden viszont a reggeli újabb történelmi mélypontot követően folytatódott a szabadesés.

Mire észbe kapunk ennyi lesz az euró? (Fotó: mfor / Privátbankár)Mire észbe kapunk ennyi lesz az euró? (Fotó: mfor / Privátbankár)

Úgy tűnik, a piaci szereplők megnyomták a pánikgombot, és mindenki szabadulni próbál a kelet-európai devizáktól, hiszen eltérő mértékben ugyan, de a cseh korona és a lengyel zloty is jelentősen esett kedde. A koradélutáni időszakban a forint az euróval szemben megközelített a 380-as szintet, az új történelmi mélypont 379,715.

A szakértők szerint ugyan a forint ilyen mérvű esése fundamentálisan, és a technikai elemzések szerint sem indokolt, ám a piacokon most nagyon sok szereplő nyomta meg a vészféket, és próbál szabadulni a kockázatosnak tartott eszközeitől. Amíg az indulatok nem csillapodnak, addig kiszámíthatatlan és csapkodó lehet a piac. Összességében pedig akár további gyengülés is elképzelhető.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.