<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A hétfői történelmi mélypont után nem tudott korrigálni a magyar fizetőeszköz, sőt az euróval szemben tovább gyengült. Egy lépésre vagyunk a 375-ös szinttől.

374,45 ez a forint új történelmi minimuma az euróval szemben, amely a keddi bankközi kereskedésben alakult ki. A magyar fizetőeszköz egyébként már hétfőn is komolyabb esést produkált, kedden pedig az ukrán háborúról továbbra is aggasztó hírek érkeznek, így érthető a forint mozgása.

A piaci aggodalmak egyébként más eszközök árában is tükröződik, hiszen a forinthoz hasonlóan (bár annál kisebb mértékben) gyengül a cseh korona is. A lengyel zlotyi ugyanakkor a forinthoz hasonlóan történelmi mélypontra került az euróhoz képest.

A forint kapcsán egyébként a 375-ös szint technikailag erős ellenállásnak tűnik, ha ez elesik, akkor folytatódni fog a gyengülés. Nagy kérdés, hogy az MNB be akar-e avatkozni, jelen kiszámíthatatlan körülmények között ugyanis nagyon nehéz felmérni, hogy akár intervencióval, akár kamatemeléssel sikerülhet-e megállítani a gyengülést. A másik oldalról viszont a sokéves csúcson lévő infláció miatt korántsem mindegy a forint árfolyama, hiszen a mostani szinteknél az importtermékek tovább drágulnak.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.