<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ha valaki úgy gondolja, hogy csak a keresztény értékeknek megfelelõ vállalkozásokban szeretné fialtatni a pénzét, az megteheti ezt az USA-ban és Európában egyaránt. Ezek az alapok elveikben azonban sok tekintetben hasonlítanak az ESG-irányzatra, de  néhány területen talán szigorúbbak az azokat követõ intézményeknél.

Mostanában sok szó esik a morálisan is elfogadható, fenntartható vagy környezettudatos befektetésekről, mint az EGS vagy az SRI. Ennél sokkal régebbi, több ezer éves azonban az a felfogás, amely valamely vallás elveivel összeegyeztethető tevékenységeket ír elő. A keresztény értékek szerint befektetni kívánó intézményi befektetők pedig vannak a nyugati világban. A “virtue” (erény, erkölcsi tisztaság) kifejezéssel foglalják össze ezeket a befektetéseket.

De hiszen ez ESG

Ha Biblia, akkor BIBL, ez a rövidítése az egyik legbeszédesebb keresztény tőzsdén kereskedett befektetési alapnak (ETF-nek). Egyébként Inspire 100 ETF a teljes neve. Rövid leírása alapján:

A BIBL a nagy kapitalizációjú amerikai részvények indexét követi, amelyből a bibliai értékekre  vonatkozó saját definíciója alapján választ ki száz céget.Olyanokat, amelyek pozitív hatással vannak a világra, különféle környezeti, társadalmi és irányítási kritériumok alapján mérve.

Környezeti, társadalmi és írányítási? Ha ez ismerős valahonnét, nem véletlen, hiszen mostanában az ESG-szempontú befektetésekkel foglalkozik mindenki. Amelynek definíciója szó szerint ugyanezeket a szavakat használja (Environmental, Social, Governance - Környezeti, Szociális és Irányítási).

Így az sem véletlen, hogy az MSCI elemzőháznál az alap AA minősítést kapott, 10-ből 7,95-ös pontszámmal.

A teljes cikket lásd:

Kezükben a Biblia, szemük a tőzsdei árfolyamokon

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.