2019. május 11. 09:10

Végrehajtási eljárás indult a társaság ellen az egyik cégnyilvántartás szerint.

A cégnyilvántartási adatok szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik igazgatósága május 7-én végrehajtási eljárást indított az Iron Swim Kft.-vel szemben. Ez a cég Hosszú Katinka többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó érdekeltsége, a tulajdonostársa pedig az öccse, Hosszú Ádám.

Hosszú Katinka (forrás: MTI) Hosszú Katinka (forrás: MTI)

Az Iron Swim egy tavaly alapított társaság,melynek főtevékenysége a sport, szabadidő képzés. Tulajdonképpen Hosszú úszóiskolájának menedzselésére jött létre.

Előzőleg egy másik cég, az Iron Corporation Kft. intézte az úszóbajnok üzleti ügyeit, ideértve az Iron Lady logós ruházati cikkek kereskedelmi tevékenységét. Abban a cégben a volt férje és edzője, Shane Tusup az üzlettársa. Az Iron Corporation ellen több alkalommal indult végrehajtási eljárás az elmúlt időszakban, legutóbb idén januárban. Az adóhatóság eljárásait - melyek vélhetően az aktuális adófizetés elmaradása miatt indultak - azonban az első két alkalommal néhány héten belül lezárták, ami azt jelenti, hogy sikerült rendezni a NAV-val szembeni kötelezettségeket.

A 3 millió forintos jegyzett tőkével létrehozott Iron Swim elleni végrehajtási eljárásról az Opten adatbázisában találtunk információkat, de fontos megjegyezni, hogy az ilyen adatok szempontjából közhitelesnek tekintett e-cégjegyzékben nem leltük nyomát az intézkedésnek.