1p

Az MNB kamatdöntő ülése, és leginkább az azt követő jegybankelnöki, -alelnöki kommentárok miatt volt mozgalmas napja a forintnak kedden.

A forintot alaposan meghullámvasutaztatta ma a jegybank: az alapkamat ugyan nem változott, az irányadó, egynapos betéti rátát azonban októberi bevezetése óta először csökkentették: 100 bázisponttal 18 százalékról 17 százalékra. A döntést követő sajtótájékoztatón Matolcsy György elnök úgy fogalmazott: megkezdődött a kamatkondíciók normalizálása. Miközben Matolcsy György és az MNB alelnöke, Virág Barnabás ismertették a döntés hátterét, a forint gyors tempóban erősödött, rövid idő alatt 3 egységgel csökkent az euró jegyzése a bankközi devizapiacon. Miután azonban véget ért a sajtótájékoztató, ugyanilyen gyorsasággal el is vesztette az erősödés nagy részét a magyar deviza.

Az euróárfolyam napi csúcsa 377 forint fölött volt a kora délutáni órákban, a napi mélypont pedig 374 forint alatt délután fél 4 tájban. Innen újra 376 forint fölé emelkedett a jegyzés. Később, 18:15-kor 375 forinton állt az euró jegyzése a Privátbankár Árfolyamkereső adatai alapján:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!