<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
		


		
		

Durván megemelte a BIF részvényekre vonatkozó célárát a menedzsmenttel való elbeszélgetés után az elemző, de még így sem annyira, hogy érdemes lenne venni a papírt. A CIG Pannónia túlértékelt lehet, viszont nagyon szép osztalékkal kecsegtet a jövőben is. A Privátbankár.hu cikke.

Lezárult egy gyorsjelentési időszak, ilyenkor a részvényelemzők általában újra értékelik az elemzett társaságokat. A BIF-nél az elemző figyelembe vette a menedzsment terveit, valamint azt, hogy az ingatlanfejlesztéseknek köszönhetően a bérbe adható terület 40 ezerről 70 ezer négyzetméterre nő majd. 

Ezek után nagyon jelentősen, 2290 forintról 2993 forintra emelte a részvények célárát (bő 30 százalékkal). Ez azonban még mindig elmarad négy százalékkal a legutóbbi tőzsdei ártól. Vételi vagy eladási ajánlás továbbra sincs az értékpapírra, inkább semleges az ajánlás.

A CIG Pannónia részvényeire  a “felhalmozás” ajánlás maradt érvényben a Concorde Értékpapírnál, 496 forintos célárral. A cég értékeltsége azonban a vetélytársakhoz képest dupla olyan magas. A befektetők nem tettek le róla: a kisebbségi részvényes Konzum Nyrt. (Opus) még partneri szövetségre léphet vele. Vagy, jelentős akvizíciókat hajthat végre a jövőben a CIG.

Ha viszont a következő egy évben ilyesmi nem következik be, akkor szignifikánsan csökkenteni kényszerülnének a részvény célárát - teszik hozzá.

(A Privátbankár.hu cikke.)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.