2p

Durván megemelte a BIF részvényekre vonatkozó célárát a menedzsmenttel való elbeszélgetés után az elemző, de még így sem annyira, hogy érdemes lenne venni a papírt. A CIG Pannónia túlértékelt lehet, viszont nagyon szép osztalékkal kecsegtet a jövőben is. A Privátbankár.hu cikke.

Lezárult egy gyorsjelentési időszak, ilyenkor a részvényelemzők általában újra értékelik az elemzett társaságokat. A BIF-nél az elemző figyelembe vette a menedzsment terveit, valamint azt, hogy az ingatlanfejlesztéseknek köszönhetően a bérbe adható terület 40 ezerről 70 ezer négyzetméterre nő majd. 

Ezek után nagyon jelentősen, 2290 forintról 2993 forintra emelte a részvények célárát (bő 30 százalékkal). Ez azonban még mindig elmarad négy százalékkal a legutóbbi tőzsdei ártól. Vételi vagy eladási ajánlás továbbra sincs az értékpapírra, inkább semleges az ajánlás.

A CIG Pannónia részvényeire  a “felhalmozás” ajánlás maradt érvényben a Concorde Értékpapírnál, 496 forintos célárral. A cég értékeltsége azonban a vetélytársakhoz képest dupla olyan magas. A befektetők nem tettek le róla: a kisebbségi részvényes Konzum Nyrt. (Opus) még partneri szövetségre léphet vele. Vagy, jelentős akvizíciókat hajthat végre a jövőben a CIG.

Ha viszont a következő egy évben ilyesmi nem következik be, akkor szignifikánsan csökkenteni kényszerülnének a részvény célárát - teszik hozzá.

(A Privátbankár.hu cikke.)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!