2019. június 8. 09:37
-

Jövő keddtől jegyezhetők az új papírok a Magyar Állampapír Pluszból.

Ahogy arra számítani lehetett a Magyar Államkincstár közléséből, nem zárult le a jegyzési lehetőség a frissiben piacra dobott Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) nevű államkötvényből, és a nagy érdeklődésre tekintettel - a múlt heti, induló sorozat 100 milliárd forintos keretéből 20 milliárdot már az első nap délig lejegyeztek az érdeklődők - újabb 100 milliárdos sorozatot dob piacra.

Képünk illusztráció Képünk illusztráció

Az államkincstár tájékoztatása szerint az N2024/02 sorozatszámú kötvények jegyzési időszaka június 11 és 14 - vagyis jövő hét kedd és péntek között - tart, a pénzügyi teljesítés napja pedig június 17.-e. A kamatfeltételek természetesen ugyanazok, mint az előző sorozat esetében, 3,5 százalékról indulva fokozatosan jut el 6 százalékig az ötödik évben. A nyilvános ajánlattétel szerint az első kamatteljesítési nap 2019. december 17.-e.

A MÁP Plusz egyik sajátossága, hogy a kamatjuttatások napját közvetlenül követő 5 munkanapos időszakban megkötött, elszámolt ügyletek esetében a forgalmazók nettó 100 százalékos árfolyamon jegyeznek vételi árat ezekre a papírokra. Vagyis ebben az időszakban a névértéken - figyelembe véve a felhalmozott kamatot is - lehet visszaváltani a papírt.

A kormány tervei szerint e papír segítségével a lakosság jelenleg 6000 milliárd forintos állampapír-állománya 2023-ra eléri a 11 ezer milliárd forintot. A kezdeti lelkesedést látva ez nem tűnik kivitelezhetetlennek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.