2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
-

Jövő keddtől jegyezhetők az új papírok a Magyar Állampapír Pluszból.

Ahogy arra számítani lehetett a Magyar Államkincstár közléséből, nem zárult le a jegyzési lehetőség a frissiben piacra dobott Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) nevű államkötvényből, és a nagy érdeklődésre tekintettel - a múlt heti, induló sorozat 100 milliárd forintos keretéből 20 milliárdot már az első nap délig lejegyeztek az érdeklődők - újabb 100 milliárdos sorozatot dob piacra.

Képünk illusztrációKépünk illusztráció

Az államkincstár tájékoztatása szerint az N2024/02 sorozatszámú kötvények jegyzési időszaka június 11 és 14 - vagyis jövő hét kedd és péntek között - tart, a pénzügyi teljesítés napja pedig június 17.-e. A kamatfeltételek természetesen ugyanazok, mint az előző sorozat esetében, 3,5 százalékról indulva fokozatosan jut el 6 százalékig az ötödik évben. A nyilvános ajánlattétel szerint az első kamatteljesítési nap 2019. december 17.-e.

A MÁP Plusz egyik sajátossága, hogy a kamatjuttatások napját közvetlenül követő 5 munkanapos időszakban megkötött, elszámolt ügyletek esetében a forgalmazók nettó 100 százalékos árfolyamon jegyeznek vételi árat ezekre a papírokra. Vagyis ebben az időszakban a névértéken - figyelembe véve a felhalmozott kamatot is - lehet visszaváltani a papírt.

A kormány tervei szerint e papír segítségével a lakosság jelenleg 6000 milliárd forintos állampapír-állománya 2023-ra eléri a 11 ezer milliárd forintot. A kezdeti lelkesedést látva ez nem tűnik kivitelezhetetlennek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.