TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. június 18. 11:53
mfor.hu

Az uniós jegybank találkozóján az EKB elnöke gazdaságösztönző csomag lehetésges bevezetéséről beszélt.

Mario Draghi, az EKB elnöke pozitív meglepetéssel szolgált a befektetők számára kedden. A jegybanki vezető ugyanis további lazítást helyezett kilátásba. Az olasz bankár azt mondta, hogy ha az uniós gazdasági helyzet megkívánja, akkor lazíthatnak a monetáris kondíciókon. Konkrétumot  nem említett Mario Draghi, csak azt közölte, hogy ez kamatcsökkentés vagy az eszközvásárlások formájában is megvalósulhat.

A kamatcsökkentés terén egyébként az EKB-nak nagyon szűk a lehetősége, hiszen az európai jegybank - ellentétben például az amerikaival, a Fed-del - eddig halogatta a monetáris szigorítást. Amennyiben korábban emeltek volna a kamatokon, akkor most könnyebb lenne csökkenteni, bár arra is van példa a világban, hogy egy jegybank büntesse a nála elhelyezett betéteket, vagyis negatív alapkamatot számít fel.

EKB elnökének bejelentésére a vezető európai tőzsdék a nyitás utáni kis mínuszokból szépen felpattantak. Az euró viszont lejtőre került a dollárral szemben

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.