2019. június 18. 11:53
mfor.hu

Az uniós jegybank találkozóján az EKB elnöke gazdaságösztönző csomag lehetésges bevezetéséről beszélt.

Mario Draghi, az EKB elnöke pozitív meglepetéssel szolgált a befektetők számára kedden. A jegybanki vezető ugyanis további lazítást helyezett kilátásba. Az olasz bankár azt mondta, hogy ha az uniós gazdasági helyzet megkívánja, akkor lazíthatnak a monetáris kondíciókon. Konkrétumot  nem említett Mario Draghi, csak azt közölte, hogy ez kamatcsökkentés vagy az eszközvásárlások formájában is megvalósulhat.

A kamatcsökkentés terén egyébként az EKB-nak nagyon szűk a lehetősége, hiszen az európai jegybank - ellentétben például az amerikaival, a Fed-del - eddig halogatta a monetáris szigorítást. Amennyiben korábban emeltek volna a kamatokon, akkor most könnyebb lenne csökkenteni, bár arra is van példa a világban, hogy egy jegybank büntesse a nála elhelyezett betéteket, vagyis negatív alapkamatot számít fel.

EKB elnökének bejelentésére a vezető európai tőzsdék a nyitás utáni kis mínuszokból szépen felpattantak. Az euró viszont lejtőre került a dollárral szemben

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!