2019. május 30. 09:48

Ennek a lehetősége teremtődött meg azzal, hogy a Budapesti Értéktőzsde a mai nappal felvette a Mészáros Lőrinc és tiszakékcskei üzleti partnere, Szíjj László által több mint 90 százalékban tulajdonolt hitelintézet papírjait a terméklistára.

Ezzel az MKB Bank kipipálta az Európai Bizottság felé még 2015 végén vállalt kötelezettségét, miszerint a szanálása során kapott állami támogatásért cserébe legkésőbb 2019 végéig zártkörűből nyilvános részvénytársasággá alakul át, egyúttal papírjait bevezeti  egy tőzsdére. Mivel egyelőre nincs szó a bank 100 milliárd forintos jegyzett tőkéjének felemeléséről, a kisbefektetők a mostani tulajdonosok részvényeiből vásárolhatnak, amennyiben ők azt eladásra kínálják. Balog Ádám, az MKB elnök-vezérigazgatója korábban azt helyezte kilátásba, hogy 20-30 százalékos pakett válhat elérhetővé mások számára is a Budapesti Értéktőzsdén.

Fotó: MTI Fotó: MTI

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.