2018. június 19. 10:43
mfor.hu

A kormany.hu oldalán felkerültek az újonnan beiktatott miniszterek vagyonnyilatkozatai.

Bártfai-Máger Andreának, a negyedik Orbán-kormány nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli minisztere, Kásler Miklós pedig emberi erőforrásokért felelős miniszter lett. Ők ketten nemcsak a jövedelmük, de vagyonuk alapján is a tehetősebbek közé tartoznak - derül ki a most megjelent vagyonnyilatkozatokból.

Bártfai-Máger Andrea: 5 ingatlan és jókora megtakarítás

A nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter ha megtakarításokról van szó, az ingatlanban és a klasszikus formákban hisz, hiszen vagyonnyilatkozata alapján semmilyen nagyobb értékű vagyontárggyal nem rendelkezik, sőt, még autó sincs a saját nevén.

Van viszont

 • 160 négyzetméteres II. kerületi társasházi lakása, amit 2002-ben vett,
 • 45 négyzetméteres siófoki társasházi lakása, amihez idén ingyen jutott hozzá,
 • szőlője Bekecsen 1999 óta,
 • szőlője Legyesbényén 1997 óta,
 • és 8094 négyzetméternyi erdője Monokon, amit szintén 1997-ben vett.

Befektetési alapokban közel 1,5 millió forintot tart, mellette 2 milliós életbiztosítása és félmillió forintja van nyugdíj-előtakarékossági számlán. Számlán összesen 14 millió forintja van, önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításként pedig 17,3 milliója.

Fotó: MTI Fotó: MTI

Miniszteri fizetése mellett ingatlan bérbeadásból 320 ezer forintos jövedelmet tüntetett még fel a vagyonnyilatkozatában. Munkavégzéséhez autót, mobilt, laptopot és iPadet kapott az államtól.

Kásler Miklós, a miniszter, akinek saját oltárszekrénye van

Kásler Miklós Bártfaihoz hasonlóan több ingatlannal is rendelkezik, viszont a hagyományos megtakarítási formák mellett több értéktárgyat is felhalmozott. De kezdjük az elején!

 • Felerészben tulajdonos egy VI. kerületi 40 négyzetméteres társasházi lakásban, ami 2011 óta az övé,
 • 2010 óta haszonélvezője egy 92 négyzetméteres I. kerületi lakásnak,
 • és 2000 óta haszonélvezője egy budakeszi,
 • valamint egy sárvári családi háznak,
 • 2010 óta haszonélvezője egy révfülöpi üdülőnek is.

Kásler a vagyonnyilatkozata szerint 10 millió forintot tart Prémium Állampapírban, 10 milliót, Magyar Állampapírban, közel 5,5 milliót pedig befektetési jegyekben. Emellett kicsivel több mint 15 milliója van bankszámlán.

A klasszikus megtakarítások mellett az új miniszter a szép és antik vagyontárgyakat is kedvelheti. Hiszen a dokumentumban feltüntetett

 • egy koloniál garnitúrát,
 • 6 db perzsaszőnyeget,
 • műtőberendezést,
 • 9 darab festményt, melyek értéke meghaladja a képviselői alapdíj hathavi összegét.
 • 2010-ben vett egy XIX. századi tabernákulumot (oltárszekrény, szentségház),
 • 2002-ben 18 személyes ezüst evőeszköz-készletet,
 • 1980-2000 között Herendi étkészleteket vásárolt,
 • 2006-ban pedig örökölt egy XVIII. századi festményt is.
XIX. századi restaurált tabernákulum (Forrás: Galéria Savaria) XIX. századi restaurált tabernákulum (Forrás: Galéria Savaria)

Miniszteri keresete mellett havi 1 millió forintért végez kutatómunkát, és 10 százalékban részesedik az ARC AESTHETICA Egészségügyi és Szolgáltató Kft. nyereségéből is. A cégben alapításkor még 90 százalékos tulajdonos volt, részesedése mára 10 százalékra apadt, betölti viszont az ügyvezetői posztot. Bártfaival ellentétben munkájához ő "csak" autót és mobilt kapott.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.