2018. július 24. 14:52
mfor.hu

Noha a kriptovalutákat sokan, sokszor eltemették már az idei évben, úgy tűnik időről-időre életre kapnak.

Néhány héttel ezelőtt még 6000 dollár alatt is járt a Bitcoin árfolyama, kedden viszont két hónapos csúcsra ugrott a kriptopénz. A Bitcoin ugyanis áttörte a 8000 dolláros szintet, amire május 23-án láttunk pédát. A CoinDesk adatai szerint az elmúlt 24 órában 5 százalékkal ugrott meg a Bitcoin kurzusa.

A szakértők szerint a feléledő optimizmust két hír is támogatta. Az egyik szerint világ egyik legnagyobb befektetési alapja, a BlackRock felállított egy szakértői csapatot, amely a kriptoeszközöket és a mögöttük álló blockchain technológiára specializálódik. A CNBC beszámolója szerint a dolog szépséghibája, hogy az alapnál már 2015 óta van egy ilyen csapat, ennek ellenére a hír vételi szignált jelentett. Az is segíthetett, hogy a hedge fund alapkezelő milliárdos, milliárdos, Steven Cohen kockázati divíziója, a Cohen Private Ventures, a Fortune cikke szerint befektetett a kriptoeszközöket finanszírozó alapokba.

Most éppen felfele indult a hullámvasút Most éppen felfele indult a hullámvasút

A mostani kedvező környezet ellenére is vannak azért viharfelhők a kriptoeszközök felett. A kormányzati korlátozások és különböző adminisztratív intézkedések ugyanis továbbra is napirenden vannak, egy-egy ilyen életbe léptetése pedig az elmúlt hónapokban rendre visszavetette a Bitcoin árfolyamát.