<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Noha a kriptovalutákat sokan, sokszor eltemették már az idei évben, úgy tűnik időről-időre életre kapnak.

Néhány héttel ezelőtt még 6000 dollár alatt is járt a Bitcoin árfolyama, kedden viszont két hónapos csúcsra ugrott a kriptopénz. A Bitcoin ugyanis áttörte a 8000 dolláros szintet, amire május 23-án láttunk pédát. A CoinDesk adatai szerint az elmúlt 24 órában 5 százalékkal ugrott meg a Bitcoin kurzusa.

A szakértők szerint a feléledő optimizmust két hír is támogatta. Az egyik szerint világ egyik legnagyobb befektetési alapja, a BlackRock felállított egy szakértői csapatot, amely a kriptoeszközöket és a mögöttük álló blockchain technológiára specializálódik. A CNBC beszámolója szerint a dolog szépséghibája, hogy az alapnál már 2015 óta van egy ilyen csapat, ennek ellenére a hír vételi szignált jelentett. Az is segíthetett, hogy a hedge fund alapkezelő milliárdos, milliárdos, Steven Cohen kockázati divíziója, a Cohen Private Ventures, a Fortune cikke szerint befektetett a kriptoeszközöket finanszírozó alapokba.

Most éppen felfele indult a hullámvasútMost éppen felfele indult a hullámvasút

A mostani kedvező környezet ellenére is vannak azért viharfelhők a kriptoeszközök felett. A kormányzati korlátozások és különböző adminisztratív intézkedések ugyanis továbbra is napirenden vannak, egy-egy ilyen életbe léptetése pedig az elmúlt hónapokban rendre visszavetette a Bitcoin árfolyamát.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.