TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Négyzetméterenként 2000 forint alatt és 4000 forint felett is találni bérleményt.

A Rentingo.com első negyedévre vonatkozó legfrissebb elemzése alapján a budapesti bérlakáspiacon az idei első három hónapban a legnagyobb kereslet a pesti oldalon az V., VII., VIII., XIII. és XIV., míg budai oldalon a II. és a XI. kerületben található, 34-60 négyzetméteres, egy , másfél, vagy két külön bejáratú szobával rendelkező, téglaépítésű, bútorozott lakások iránt volt.

Kiszorulnak a belvárosból a bérlők Kiszorulnak a belvárosból a bérlők

A legszűkebb belvárost jelentő I., V., VI., VII. kerületekben továbbra is az Airbnb keresztül történő pár napos kiadás a jellemző, ami ezekben a kerületekben a szűkebb kínálat miatt jelentősen felvitte a lakásbérleti díjakat. Így a hosszabb távú bérlés ezekben a kerületekben sokak számára megfizethetetlenné vált.

A célcsoport azonban épp itt keresne kiadó lakást az egyetemek és a belvárosi munkahelyek miatt. Ők ezért a belváros közelében lévő kerületekben keresnek megoldást. Ilyen a VIII., XIII., XIV. kerület.

A lakások átlagos havi bérleti díja valamivel több mint 122 ezer forint, míg a négyzetméterre vetített átlagos havi díj 2824 forint. A nagyobb, kedvezőtlenebb beosztású lakásoknál előfordul 2000 forint alatti díj is négyzetméterenként, a 40 négyzetméter alatti galériázott garzonok esetében viszont többnyire eléri a 4000-4500 forintot. A Rentingo szerint ezt további 700 forinttal dobja meg átlagosan a lakás után fizetendő rezsi és a közös költség.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.