<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Több nagy befektetési alap és vállalat is közzétette, mibe fektettek az utóbbi időben, így fény derült Soros György és Warren Buffett legutóbbi lépéseire is.

A második negyedéves állományváltozások alapján a Soros Fund Management LLC két közösségi médiában utazó cégben, a Facebookban és a Twitterben is növelte részesedését. Bár vélhetőleg nem azért szállt be Soros családi alapja, hogy egyik napról a másikra profitáljon belőle, a vállalatok részvényárának mozgása ezt nem is nagyon teszi lehetővé. A legutóbbi negyedéves eredménye ugyanis sem a Facebooknak sem a Twitternek nem kápráztatta el a befektetőket és a részvényárak jelentős zuhanást szenvedtek el.

A magyar származású milliárdos az április és június közötti időszakban más technológiai óriáscégekben ugyanakkor csökkentette részesedését. Így kevesebb lett az Aplhabet (Google) és az Amazon részvényeik száma is.

A jelentés szerint Sorosék az AT&T, a Chevron és a T-Mobile US részvényeik számát is növelték. Az ismert cégek közül viszont eladtak az Ebay, a Nvidia, a Paypal és Snap papírjaikból is. A fentiek mellett említésre méltó tőkéjük van Netflix, Citigroup, Wells Fargo és Salesforce részvényekben is.

A Sorosnál is gazdagabb tőzsdeguru, Warren Buffett is hajtott végre figyelemre méltó tranzakciókat. Így a második negyedévben további Apple paketetteket vásároltak, 5 százalékkal növelve a korábbi állományukat. A Berkshire Hathaway emellett két légitársaságban is komolyabb részvénycsomagot vásárolt, a Delta Airlinesban és Southwest Airlinesban is közel 20 százalékkal nőtt a részesedésük.

A pénzügyi szektorból Buffett kedvence a Goldman Sachs volt, a befektetési bankban is hozzávetőleg ötödével növelték a részvényeik számát. Kisebb mértékben bővült ugyan, de szintén említésre méltó volt a Teva pakettjük bővülése.

A kedves mosolygós öregúrnak tűnő Buffett vállalata a vezető korábbi nyilatkozata szerint már az első negyedévben is nagyon sok Apple részvényt vásárolt. Emellett akkor vettek a rákot okozó növényvédő szerei miatt a napokban címlapra került Monsanto papírjaiból is. Utóbbit egyébként a közelmúltban vásárolta fel a német vegyipari óriás, a Bayer.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.