2018. augusztus 15. 19:10
mfor.hu

Több nagy befektetési alap és vállalat is közzétette, mibe fektettek az utóbbi időben, így fény derült Soros György és Warren Buffett legutóbbi lépéseire is.

A második negyedéves állományváltozások alapján a Soros Fund Management LLC két közösségi médiában utazó cégben, a Facebookban és a Twitterben is növelte részesedését. Bár vélhetőleg nem azért szállt be Soros családi alapja, hogy egyik napról a másikra profitáljon belőle, a vállalatok részvényárának mozgása ezt nem is nagyon teszi lehetővé. A legutóbbi negyedéves eredménye ugyanis sem a Facebooknak sem a Twitternek nem kápráztatta el a befektetőket és a részvényárak jelentős zuhanást szenvedtek el.

A magyar származású milliárdos az április és június közötti időszakban más technológiai óriáscégekben ugyanakkor csökkentette részesedését. Így kevesebb lett az Aplhabet (Google) és az Amazon részvényeik száma is.

A jelentés szerint Sorosék az AT&T, a Chevron és a T-Mobile US részvényeik számát is növelték. Az ismert cégek közül viszont eladtak az Ebay, a Nvidia, a Paypal és Snap papírjaikból is. A fentiek mellett említésre méltó tőkéjük van Netflix, Citigroup, Wells Fargo és Salesforce részvényekben is.

A Sorosnál is gazdagabb tőzsdeguru, Warren Buffett is hajtott végre figyelemre méltó tranzakciókat. Így a második negyedévben további Apple paketetteket vásároltak, 5 százalékkal növelve a korábbi állományukat. A Berkshire Hathaway emellett két légitársaságban is komolyabb részvénycsomagot vásárolt, a Delta Airlinesban és Southwest Airlinesban is közel 20 százalékkal nőtt a részesedésük.

A pénzügyi szektorból Buffett kedvence a Goldman Sachs volt, a befektetési bankban is hozzávetőleg ötödével növelték a részvényeik számát. Kisebb mértékben bővült ugyan, de szintén említésre méltó volt a Teva pakettjük bővülése.

A kedves mosolygós öregúrnak tűnő Buffett vállalata a vezető korábbi nyilatkozata szerint már az első negyedévben is nagyon sok Apple részvényt vásárolt. Emellett akkor vettek a rákot okozó növényvédő szerei miatt a napokban címlapra került Monsanto papírjaiból is. Utóbbit egyébként a közelmúltban vásárolta fel a német vegyipari óriás, a Bayer.

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.