2018. június 25. 09:22
mfor.hu

Az elmúlt hetekben az egyik komoly bizonytalansági faktor a török választás, és a zuhanó líra volt, ami a forintot is gyengítette. Kérdés, hogy a szavazás után mi lesz a magyar fizetőeszközzel.

Vasárnap tartották Törökországban a parlamenti és elnökválasztást. A szavazatok 99,9 százalékos feldolgozottsága alapján Recep Tayyip Erdogan szerezte meg a voksok 52,4 százalékát, a második helyen Muharrem Ince végzett 30,8 százalékkal, aki el is ismerte Erdogan győzelmét, de hozzátette, hogy igazságtalan volt a kampány.

Az új parlamentben az AKP-MHP pártszövetség 342 mandátumot kaphat, miután a szavazatok 53,6 százalékát szerezték meg, az ellenzéki pártszövetség pedig 34 százalékkal fog rendelkezni. Az elnök első beszédében leszögezte, hogy Szíriát meg fogják tisztítani a terroristáktól, és jelezte, hogy már a mai napon hozzálát választási ígéreteinek teljesítéséhez. A török líra árfolyama erősödött az eredmény kihirdetését követően, de a következő napokban volatilitis mozgásra számíthatunk, a jegybankkal kapcsolatos üzenetekre kell figyelni, írják hírlevelükben az Equilor elemzői.

A forint árfolyama némileg erősödni tudott a pénteki kereskedésben, azonban még mindig kritikus szinteken mozog az euróval szemben. Hétfőn a reggeli órákban stagnálással nyitott, a keresztárfolyam a 325-ös szint alatt van. Amennyiben ismét a 325-ös szint fölé kerül a jegyzés, akkor az Equilor szakértői szerint folytatódhat az emelkedés, ez esetben hamarosan elérhető lehet a 327,5 is.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!