2018. augusztus 21. 14:45
mfor.hu

Míg a reggeli órákban szerény mértékben erősödött a forint, addig a jegybank Monetáris Tanácsának döntése után kicsit gyengült az euróval szemben.

A várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta a kamatokat a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa a mai ülésén. Így az alapkamat továbbra is 0,90 százalékos lesz. A kamatfolyosó sem változott, az egynapos jegybanki fedezett hitel és az egyhetes jegybanki fedezett hitel kamata 0,9 százalék, az egynapos jegybanki betét kamata pedig mínusz 0,15 százalék maradt. A jegybanki alapkamat 2016. május 25-e óta áll ezen a szinten.

Az elemzők szerint a tovább emelkedő inflációs folyamatokat kommentálhatják a döntéshozók, de ezen felül érdemi információk nem várhatóak a 15 órakor megjelenő közleményben. Ennél sokkal izgalmasabb lesz a szeptember 18-i ülés, hiszen akkor megismerhetjük az új Inflációs jelentés keretszámait, illetve túl leszünk a következő Európai Központi Bank szeptemberi ülésén, vélik az Equilor szakértői.

A forint a hírre minimális mértékben mozdult el. Míg a magyar fizetőeszköz reggeli kis mértékben erősödött, addig kora délután enyhén gyengült, és nagyjából a hétfő délutáni szinteken, 323,7 körül kereskednek vele a bankközi piacon.

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.