2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A privátbankároknál fialtatott összvagyonuk ugyan nominálisan nőtt, reálértéken - az inflációt figyelembe véve - azonban kétszámjeggyel csökkent.

Újabb lélektani határt lépett át a tehetősek által legalább 20 millió forinttól profi szakemberekre bízható magánvagyonok összértéke - derül ki laptársunk, a Privátbankár legújabb, ezúttal 2023 első félévét feldolgozó Privátbanki Körképéből.

A három nagybank egyesülése miatt 13-asra szűkült hazai privátbanki mezőny tagjai az első félév végén együttesen mintegy 8600 milliárd forintot kezeltek, közel 6 százalékkal többet, mint 2022 végén. Ám ez reálértéken - azaz a január-június közötti 23,6 százalékos inflációt figyelembe véve - kétszámjegyű csökkenésnek felel meg.

Terítéken a magánvagyonok. Fotó: Depositphotos
Terítéken a magánvagyonok. Fotó: Depositphotos

Annak ellenére, hogy a kezelt magánvagyonok a fél évvel korábbihoz képest kevesebb, 57 ezret meghaladó darabszámú számlán szunnyadtak, ami azt jelenti, hogy az átlagállományok magasabbak lettek. Ahhoz, hogy valakinek a pénzét privátbankárok kezeljék, legalább 20 millió forintot kell letenni, de ennyivel csak egy szolgáltatónál, az OTP Digitális Privátbanknál lehet valaki ügyfél, a többieknél magasabb a minimális beugró.

Az Ersténél például 150 millió, az OTP Kiemelt Privátbankjánál 300 millió, míg a Gutmann (az ország anyacég magyarországi lerakata) 1 millió euró (ami jelenleg 382 millió forintnak felel meg) alatt szóba sem áll senkivel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!