TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. június 19. 16:46
mfor.hu

Prémium kategóriába kerültek a mai nappal a 4iG Nyrt. törzsrészvényei a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).

Az átsorolást a vállalat kezdeményezte, a szintlépés feltételeit a vizsgálati időszakban teljesítette a társaság. Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója és Végh Richárd a BÉT vezérigazgatója ünnepélyes ceremónia keretében indították meg a június 19-i tőzsdei kereskedést.

A 4iG Nyrt. az április 25-i közgyűlésén határozott a vállalat törzsrészvényeinek felaprózásáról [split]. A társaság közel 19 millió részvényének felosztását követően a korábban 100 forint névértékű értékpapírok 20 forint névértékű törzsrészvényekké alakultak. A split révén a társaság részvényállománya ötszörösére nőtt változatlan össznévérték mellett; a mintegy 94 millió részvénnyel rendelkező 4iG 2019. június 17-én kezdte meg új felosztásban a kereskedést. 

Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója és Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója és Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója


A kibocsátót a Budapesti Értéktőzsde a Prémium kategóriába sorolta, ahol ezzel jelenleg már 20 vállalat részvényei forognak a BÉT legnagyobb és a befektetők körében legnépszerűbb kibocsátóit csoportosító kategóriában.

Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy az informatika területén az egyik legnagyobb potenciállal rendelkező hazai vállalatot építik. „A prémium kategória azért is fontos a 4iG számára, mert további lendületet ad üzleti céljaink eléréséhez, ahhoz, hogy rövid időn belül a hazai IT-szektor piacvezető cégcsoportjává váljunk”- tette hozzá az elnök-vezérigazgató. Jászai Gellért elmondta, munkatársaival együtt továbbra is azért dolgozik, hogy Magyarország mellett a régióban is szakmai hírnevet szerezzenek a vállalatnak, illetve, hogy tovább erősítsék a részvényesek, illetve intézményi befektetőik bizalmát.

A cég papírjai 14 forintos pluszban, 1114 forinton állnak, jelentős elmozdulást tehát egyelőre nem hozott az átsorolás.A hazai parketten a részvényeket három kategóriába sorolják, amelyek közül a Prémium a legmagasabb. A Prémium kategóriába történő átsorolást a kibocsátó kezdeményezheti. A kategóriaváltás legfontosabb alábbi feltételeinek megfelelt a 4iG Nyrt:

•    az adott értékpapír-sorozat árfolyamértéke elérje vagy meghaladja az 5 milliárd forintot, valamint legalább 2 milliárd forint árfolyamértékű papír van közkézen;
•    az adott részvénysorozat tőzsdei bevezetésétől számítva 3 év eltelt;
•    a kibocsátó nem áll csődeljárás alatt, és a BÉT felé lejárt tartozása nincs; 
•    kizárólag törzsrészvényeket lehet bevezetni a kategóriába.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.