TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Mészáros Lőrinc üzlettársa az általa alapított iKON Befektetési Alapkezelő Zrt.-vel és a résztulajdonában lévő KZF Vagyonkezelő Kft.-vel közösen 675,78 forintot fizetne a 20 forintos névértékű papírok darabjáért. A 4iG-részvények hétfőn 1148 forinton zártak a Budapesti Értéktőzsdén.

 

A kötelező nyilvános vételi ajánlat felügyeleti jóváhagyását tegnap kérték a Magyar Nemzeti Banktól. Annak áldását követően meg is indulhat az akció, a részvények megvásárlásához ugyanis versenyfelügyeleti eljárás lefolytatása nem szükséges - derül ki a 4iG ma reggel közzétett tőzsdei tájékoztatásából. 

Jászai Gellért Jászai Gellért

A 4iG jegyzett tőkéje 1,88 milliárd forint, amelyből 555 millió pénzbeli, 1,325 milliárd pedig nem pénzbeli hozzájárulás. A jegyzett tőkét 94 millió darab, egyenként 20 forint névértékű részvény testesíti meg, ebből 91,75 millió szavazásra jogosító, 2,25 millió pedig a cég saját tulajdonában álló papír.

Az iKON idén május 31-én jött létre 5 millió forintos alaptőkével, elsődlegesen befektetési alapok - köztük magántőkealapok - kezelésére. A KZF-et pedig 2017 februárjában alapították, alapvetően vagyonkezelésre. Tavaly nem folytatott érdemi tevékenységet, majd ez év elején megvette a Repro I. Magántőkealaptól a 4iG 22,57 százalékát megtestesítő részvénycsomagját. Amely mellé tőzsdén kívüli ügyletekkel további 9,45 százalékos pakettet vásárolt.

A kötelező nyilvános vételi ajánlatra - melynek lebonyolításával az MKB Bankot bízták meg - azért kerül sor, mert a KZF a 4iG további 2,5 százalékos részvénycsomagját is meg kívánja vásárolni, s eddig már 40,2 százaléknyi papír tulajdonjogának megszerzésére irányuló megállapodást kötött. Márpedig a tőkepiaci törvény 33 százalékos befolyás felett kötelezővé teszi a nyilvános vételi ajánlatot. Jelenleg Jászai Gellért, a iKON és a KZF együttes befolyása 32,8 százalék.  

Mivel a 180 napos átlagárral megegyező 676 forint körüli felvásárlási ajánlat bőven elmarad a a 4iG-részvények tegnapi záróárától (1148 forint), Jászai Gellért szerint túl sok racionalitás nem lenne abban, ha a részvényesek vételre ajánlanák fel a részvényeiket - jelentette ki a Világgazdaságnak. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.