Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Mészáros Lőrinc üzlettársa az általa alapított iKON Befektetési Alapkezelő Zrt.-vel és a résztulajdonában lévő KZF Vagyonkezelő Kft.-vel közösen 675,78 forintot fizetne a 20 forintos névértékű papírok darabjáért. A 4iG-részvények hétfőn 1148 forinton zártak a Budapesti Értéktőzsdén.

 

A kötelező nyilvános vételi ajánlat felügyeleti jóváhagyását tegnap kérték a Magyar Nemzeti Banktól. Annak áldását követően meg is indulhat az akció, a részvények megvásárlásához ugyanis versenyfelügyeleti eljárás lefolytatása nem szükséges - derül ki a 4iG ma reggel közzétett tőzsdei tájékoztatásából. 

Jászai GellértJászai Gellért

A 4iG jegyzett tőkéje 1,88 milliárd forint, amelyből 555 millió pénzbeli, 1,325 milliárd pedig nem pénzbeli hozzájárulás. A jegyzett tőkét 94 millió darab, egyenként 20 forint névértékű részvény testesíti meg, ebből 91,75 millió szavazásra jogosító, 2,25 millió pedig a cég saját tulajdonában álló papír.

Az iKON idén május 31-én jött létre 5 millió forintos alaptőkével, elsődlegesen befektetési alapok - köztük magántőkealapok - kezelésére. A KZF-et pedig 2017 februárjában alapították, alapvetően vagyonkezelésre. Tavaly nem folytatott érdemi tevékenységet, majd ez év elején megvette a Repro I. Magántőkealaptól a 4iG 22,57 százalékát megtestesítő részvénycsomagját. Amely mellé tőzsdén kívüli ügyletekkel további 9,45 százalékos pakettet vásárolt.

A kötelező nyilvános vételi ajánlatra - melynek lebonyolításával az MKB Bankot bízták meg - azért kerül sor, mert a KZF a 4iG további 2,5 százalékos részvénycsomagját is meg kívánja vásárolni, s eddig már 40,2 százaléknyi papír tulajdonjogának megszerzésére irányuló megállapodást kötött. Márpedig a tőkepiaci törvény 33 százalékos befolyás felett kötelezővé teszi a nyilvános vételi ajánlatot. Jelenleg Jászai Gellért, a iKON és a KZF együttes befolyása 32,8 százalék.  

Mivel a 180 napos átlagárral megegyező 676 forint körüli felvásárlási ajánlat bőven elmarad a a 4iG-részvények tegnapi záróárától (1148 forint), Jászai Gellért szerint túl sok racionalitás nem lenne abban, ha a részvényesek vételre ajánlanák fel a részvényeiket - jelentette ki a Világgazdaságnak. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.