<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mészáros Beatrix a leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettesként csatlakozott az MKB, a Takarékbank és a Budapest Bank 2023 közepére tervezett egyesülését előkészítő Magyar Bankholdinghoz. Egyúttal a bankcsoport tulajdonosi körét is képviseli a menedzsmentben, ami érthető annak fényében, hogy a Magyar Bankholdig immár közel 40 százaléka Mészáros Lőrincé.

A Magyar Bankholding Zrt. idén márciusban fogadta el a Budapest Bank (BB), az MKB Bank és a Takarék Csoport bankjainak egyesítésére vonatkozó ötéves stratégiáját - olvasható a holding lapunkhoz eljuttatott közleményében. Eszerint az alapvető célok között kiemelt stratégiai területként határozták meg a bankok leányvállalatainak integrációra történő felkészítését, aminek - mint írják - meghatározó eleme a kiemelkedő szakmai kompetenciával rendelkező felső vezetők kiválasztása.

Mészáros Beatrix a tulajdonosok érdekeit is képviseli a leendő óriásbankot előkészítő cég menedzsmentjében. Fotó: Opus Global Nyrt.Mészáros Beatrix a tulajdonosok érdekeit is képviseli a leendő óriásbankot előkészítő cég menedzsmentjében. Fotó: Opus Global Nyrt.

Mészáros Beatrix a Magyar Bankholding leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyetteseként csatlakozott a szervezethez, míg - mint a közlemény fogalmaz - "a neves nemzetközi tanácsadók közreműködésével zajló kiválasztási folyamat eredményeként" Vály Judit a lízing üzletág, Kovács Ildikó és Benczédi Balázs pedig az alapkezelési üzletág felső vezetőiként végzik munkájukat. Utóbbiak közül Vály és Benczédi az MKB-nál, míg Kovács a BB-nél dolgozik, s ott is fog, miután a Bankholdingban elvégzendő munkájukkal párhuzomosan a tagbankoknál is megtartják a pozícióikat.

Mészáros Beatrix kinevezését érhetővé teszi, hogy ő Mészáros Lőrinc lánya, aki már korábban az igazgatósági elnöke lett apja tőzsdei cégének, az Opus Global Nyrt.-nek. Nem csoda, hogy a három bank fúzióját előkészítő Magyar Bankholdingban is a tulajdonosokat képviseli a menedzsmentben. A legnagyobb részvényes Mészáros Lőrinc, aki már közel 40 százalékos pakettet birtokol, miután kivásárolták a Takarékbank addigi tulajdonosait, köztük Vida József elnök-vezérigazgatót. 

A holding közleménye szerint Mészáros Beatrix rendkívül széles működési spektrumú befektetési holding élén szerzett a bankcsoport számára is értékes felső vezetői tapasztalatokat. Vezetői karrierje a mezőgazdasági szektorban indult, 2012-től agrár- és termelővállalkozások teljes körű irányítását végezte, a többi között az Aranykorona Zrt. igazgatótanácsának elnöke volt. 2016-tól a Talentis Group Zrt. igazgatósági tagja, 2017-től pedig a turisztikai portfóliót összefogó Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. igazgatósági elnöke. Az agrárium és a turizmus mellett az energetikai szektor és az építőipar több dinamikusan fejlődő vállalatában tölt be vezetői tisztséget.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.