3p

Mészáros Beatrix a leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettesként csatlakozott az MKB, a Takarékbank és a Budapest Bank 2023 közepére tervezett egyesülését előkészítő Magyar Bankholdinghoz. Egyúttal a bankcsoport tulajdonosi körét is képviseli a menedzsmentben, ami érthető annak fényében, hogy a Magyar Bankholdig immár közel 40 százaléka Mészáros Lőrincé.

A Magyar Bankholding Zrt. idén márciusban fogadta el a Budapest Bank (BB), az MKB Bank és a Takarék Csoport bankjainak egyesítésére vonatkozó ötéves stratégiáját - olvasható a holding lapunkhoz eljuttatott közleményében. Eszerint az alapvető célok között kiemelt stratégiai területként határozták meg a bankok leányvállalatainak integrációra történő felkészítését, aminek - mint írják - meghatározó eleme a kiemelkedő szakmai kompetenciával rendelkező felső vezetők kiválasztása.

Mészáros Beatrix a tulajdonosok érdekeit is képviseli a leendő óriásbankot előkészítő cég menedzsmentjében. Fotó: Opus Global Nyrt.
Mészáros Beatrix a tulajdonosok érdekeit is képviseli a leendő óriásbankot előkészítő cég menedzsmentjében. Fotó: Opus Global Nyrt.

Mészáros Beatrix a Magyar Bankholding leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyetteseként csatlakozott a szervezethez, míg - mint a közlemény fogalmaz - "a neves nemzetközi tanácsadók közreműködésével zajló kiválasztási folyamat eredményeként" Vály Judit a lízing üzletág, Kovács Ildikó és Benczédi Balázs pedig az alapkezelési üzletág felső vezetőiként végzik munkájukat. Utóbbiak közül Vály és Benczédi az MKB-nál, míg Kovács a BB-nél dolgozik, s ott is fog, miután a Bankholdingban elvégzendő munkájukkal párhuzomosan a tagbankoknál is megtartják a pozícióikat.

Mészáros Beatrix kinevezését érhetővé teszi, hogy ő Mészáros Lőrinc lánya, aki már korábban az igazgatósági elnöke lett apja tőzsdei cégének, az Opus Global Nyrt.-nek. Nem csoda, hogy a három bank fúzióját előkészítő Magyar Bankholdingban is a tulajdonosokat képviseli a menedzsmentben. A legnagyobb részvényes Mészáros Lőrinc, aki már közel 40 százalékos pakettet birtokol, miután kivásárolták a Takarékbank addigi tulajdonosait, köztük Vida József elnök-vezérigazgatót. 

A holding közleménye szerint Mészáros Beatrix rendkívül széles működési spektrumú befektetési holding élén szerzett a bankcsoport számára is értékes felső vezetői tapasztalatokat. Vezetői karrierje a mezőgazdasági szektorban indult, 2012-től agrár- és termelővállalkozások teljes körű irányítását végezte, a többi között az Aranykorona Zrt. igazgatótanácsának elnöke volt. 2016-tól a Talentis Group Zrt. igazgatósági tagja, 2017-től pedig a turisztikai portfóliót összefogó Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. igazgatósági elnöke. Az agrárium és a turizmus mellett az energetikai szektor és az építőipar több dinamikusan fejlődő vállalatában tölt be vezetői tisztséget.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!