2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Magyarország az adózást, a szaktudást és az infrastruktúrát tekintve is versenyképes környezetet tud biztosítani a dél-koreai vállalatoknak – mondta Varga Mihály Hong Kyu Dok, a Koreai Köztársaság új magyarországi nagykövetével folytatott megbeszélésén. 

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint az elmúlt években Dél-Korea az egyik legnagyobb külföldi befektetővé vált Magyarországon – hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve, hogy Magyarország Ázsiában a legnagyobb kereskedelmi forgalmat Kína után Koreával bonyolítja le, és jelenleg mintegy 300 koreai cég működik hazánkban.

Pörög a dél-koreai kapcsolat. Fotó: Pixabay
Pörög a dél-koreai kapcsolat. Fotó: Pixabay

Emlékeztetett: 2021-ben Dél-Koreából érkezett az egyik legnagyobb befektetés az SK Innovation iváncsai, majd 2022-ben a W-SCOPE nyíregyházi beruházásával, és a magyar kormány három koreai érdekeltségű vállalattal kötött stratégiai együttműködési megállapodást.

A tárcavezető felhívta a figyelmet arra is, hogy a Koreai Köztársaság a Keleti Nyitás legnagyobb tőkebefektetője Magyarországon. Ez egybevág a kormány azon törekvésével is, hogy Budapest regionális pénzügyi központtá váljon, amely hídként szolgál az ázsiai és az európai piacok között.

Varga Mihály a találkozón rámutatott: a Koreai Köztársaságba irányuló magyar export több mint 12 százalékkal, 672 millió dollárra nőtt a tavalyi évben. Mint mondta: a gazdasági kapcsolatok további erősödését segíti az a beruházás-ösztönzési és kereskedelemfejlesztési megállapodás is, amelyről tavaly ősszel állapodott meg Szöul és Budapest. A tárcavezető emlékeztetett: a két ország pénzügyminisztériuma közötti tudáscsere programban magas szintű adó- és vámhatósági együttműködés folytatunk a koreai féllel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!