2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Többcélú egyezményt írt alá ma Magyarország és Dél-Korea.

"Magyarország a munkaintenzívből a tudásintenzív gazdaság irányába szeretne elmozdulni és ebben számít Dél-Koreára" - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, miután egyetértési nyilatkozatot írt alá Jungdzsin Dzsang, a dél-koreai Kereskedelmi, Ipari és Energia Minisztérium miniszterhelyettesével kereskedelmi és beruházásösztönzési együttműködésről kedden Budapesten.

Dél-Korea fővárosa, Szöul. Fotó: Depositphotos
Dél-Korea fővárosa, Szöul. Fotó: Depositphotos

Az államtitkár kiemelte: Dél-Korea Magyarország egyik legfontosabb külgazdasági partnerévé vált az elmúlt években, több évben is megszerezte a Magyarország legnagyobb külföldi befektetője címet.

Hozzátette: az autóipar és elektronikai ipar mellett Magyarország más szektorokból érkező befektetőket is szívesen lát. Kiemelte az orvostudományt és a biotechnológiát, amelyekben Magyarország értékes tudással rendelkezik.

Magyarország és Dél-Korea a két ország felsőoktatási intézményei közötti kapcsolat elmélyítésére törekszik - mondta, megemlítve, hogy mintegy ezer dél-koreai diák tanul Magyarországon, elsősorban orvosi egyetemeken. Magyar Levente hangsúlyozta: a kormány azon dolgozik, hogy a Magyarországon már ipari bázissal működő dél-koreai cégek magasabb hozzáadott értékű termelést hozzanak létre itt.

Jungdzsin Dzsang kiemelte: Dél-Korea számára Magyarország nagy jelentőséggel bír, ezt mutatja az is, hogy a kelet-közép-európai országok közül elsőként vele vette fel a diplomáciai kapcsolatot. A két ország 2021-ben emelte stratégiai szintre gazdasági kapcsolatait.

Emlékeztetett: a Korean Airlines tavaly októberben jelentette be, hogy közvetlen járatot indított Szöul és Budapest között. A kedden aláírt megállapodással a két ország közötti együttműködést szeretnék kiterjeszteni az autóipari és elektronikai területekről a biotechnológia és gyógyszeripar területeire is - mondta, hozzátéve, hogy van még tér a kapcsolatok mélyítésére.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!